Війна в Ізраїлі: Джо Байден наполягає на тривалому перемир`ї, в той час як на півдні Гази шириться паніка через можливий наступ

Президент США Джо Байден заявив, що США наполегливо працюють над тим, щоб знову призупинити бойові дії в Газі, щоб відправити гуманітарну допомогу в регіон і звільнити заручників
Президент США Джо Байден та король Йорданії Абдалла II. Фото - err.ee

«Ключові елементи угоди знаходяться на столі», — сказав Байден, додавши, що «залишаються прогалини».

Як повідомляє «Kreschatic», Джо Байден додав свій голос до зростаючих міжнародних закликів до Ізраїлю відмовитися від планів тотального військового нападу на місто Рафах. Виступаючи після переговорів із королем Йорданії Абдаллою в Білому домі в понеділок, президент США сказав: «Велика військова операція в Рафаху не повинна тривати без надійного плану забезпечення безпеки та підтримки понад 1 мільйона людей, які там перебувають».

Біньямін Нетаньяху, прем’єр-міністр Ізраїлю, привітав солдатів, які врятували двох ізраїльських заручників у Рафаху, куди втекли понад 1 мільйон палестинців, шукаючи притулку. Нетаньяху назвав це «ідеальною операцією». Ізраїльські військові завдали авіаударів по сусідніх будівлях, убивши щонайменше 67 палестинців. Пізніше ХАМАС заявив, що інші ізраїльські заручники також були вбиті під час обстрілу.

Палестинці в Рафаху описали паніку та відчай, які поширилися в найпівденнішому місті Гази після того, як Ізраїль заявив, що розширить свій наземний наступ на густонаселену територію. Принаймні половина 2,3-мільйонного населення Гази перебуває в Рафаху, місті, де раніше проживала лише частка цієї кількості.

рафах
Палестинці в Рафаху серед уламків будівлі, зруйнованої нічним ізраїльським бомбардуванням. Фото – timesofisrael.com

Речник Ріші Сунака сказав, що прем’єр-міністр Великої Британії “глибоко стурбований перспективою військового наступу на Рафах”. Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон сказав, що «неможливо уявити, як можна вести війну між цими людьми, їм нікуди подітися… ми дуже стурбовані ситуацією, і ми хочемо, щоб Ізраїль зупинився і серйозно задумався, перш ніж він вживе будь-яких подальших дій».

Сенат США має намір затвердити довгоочікуваний пакет фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Сенат проголосував 66 проти 33, щоб усунути останню процедурну перешкоду перед голосуванням щодо прийняття, яке може відбутися в середу. Далі рахунок надійде до Палати представників. Майк Джонсон, спікер Палати представників від Республіканської партії, сказав, що в пакеті відсутні положення про безпеку кордону, назвавши його «мовчазним щодо найгострішої проблеми, з якою стикається наша країна».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: десятки загиблих після авіаудару по Рафаху, Нетаньяху назвав кількість живих заручників в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *