Жоден міжнародний тиск не завадить нам реалізувати всі цілі війни – заява прем`єр-міністра Ізраїлю

Ізраїльська армія розпочала операцію навколо найбільшої в Газі лікарні Аль-Шіфа, і свідки повідомляють про авіаудари по зруйнованому району, де вона розташована. ЦАХАЛ вже проводив операцію в Аль-Шіфа в листопаді, що викликало міжнародний резонанс
Нетаньяху на зустрічі з Шольцем пообіцяв продовжувати наступ на Рафах. Фото - newswall.co.il

Також, як повідомляє «Kreschatic», прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтвердив у неділю, що розпочне наступ на Рафах, місто на півдні Сектора Газа, незважаючи на зростаючу міжнародну стурбованість щодо долі палестинських цивільних, які там переховуються. Нетаньяху сказав, що «жоден міжнародний тиск не завадить нам реалізувати всі цілі війни».

Нетаньяху також сказав, що мирні жителі зможуть покинути Рафах до того, як війська ЦАХАЛ увійдуть.

Наша мета щодо ліквідації терористичних батальйонів, що залишилися в Рафаху, йде рука об руку з наданням можливості цивільному населенню залишити Рафах.

– сказав Нетаньяху під час виступу для преси разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який відвідав країну.

Але, як і багато інших, Шольц поставив питання: «Куди їм подітися?». Канцлер Німеччини після переговорів з йорданським королем Абдаллою також попередив, що ізраїльський наступ на Рафах «дуже ускладнить» мир у регіоні.

наступ на Рафах
Джо Байден попередив, що вторгнення в Рафах буде «червоною лінією» без надійних заходів для захисту цивільних осіб. Фото – Білий Дім

Нетаньяху відповів на заклик Чака Шумера, лідера Сенату США та соратника Джо Байдена до Ізраїлю провести нові вибори. У четвер Шумер заявив, що вважає, що Нетаньяху «заблукав, дозволивши своєму політичному виживанню взяти верх над найкращими інтересами Ізраїлю». Прем’єр-міністр Ізраїлю відповів у неділю, заявивши, що пауза в боротьбі за проведення виборів паралізує країну на місяці. Нетаньяху сказав CNN, що вважає втручання Шумера «абсолютно недоречним».

Речник Білого дому Джон Кірбі заявив у неділю, що Байден вважає, що Ізраїль має самостійно приймати рішення щодо внутрішньої політики. «Ми поважаємо суверенітет ізраїльського народу», — сказав Кірбі Fox News Sunday. «Президент вважає, що від ізраїльського народу та ізраїльського уряду залежить, чи будуть і коли відбудуться нові вибори».

Читайте також: Нетаньяху погрожує продовжувати війну в Газі до повного знищення ХАМАС, незважаючи на міжнародний тиск

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *