В Росії запускається виробництво автомобілів Citroen на колишньому заводі Stellantis

Російська компанія Automotive Technologies у середу заявила, що почала серійне складання моделей Citroen C5 Aircross на заводі на південь від Москви, який раніше належав Stellantis, і автомобілі будуть продаватися в дилерських центрах з травня
Росіяни використовують китайського партнера для виробництва автомобілів Citroen на колишньому заводі Stellantis. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», у лютому агентство Reuters повідомило з посиланням на митні дані та двох осіб, знайомих із ситуацією, що Automotive Technologies імпортувала з Китаю щонайменше 42 комплекти автомобілів для складання моделей Citroen в Росії на заводі, який колись належав Stellantis.

Імпортовані з Китаю комплекти були виготовлені китайською Dongfeng Motor Group. Stellantis повторила свою відповідь Reuters у лютому, що з 31 грудня 2023 року вона дійшла висновку, що «втратила контроль над своїми підприємствами в Росії».

27 березня на заводі в Калузі стартувала серійна збірка кросоверів Citroen C5 Aircross.

– йдеться в повідомленні «Automotive Technologies».

Автомобілі надійдуть до салонів офіційних дилерів Citroen у травні 2024 року, але забронювати автомобіль можна вже з квітня.

Дані події підкреслюють відсутність контролю західних компаній над своїми брендами після призупинення діяльності в Росії або виходу з країни після вторгнення Москви в Україну в лютому 2022 року та демонструють зростаючу залежність Москви від Пекіна, особливо в автомобільній промисловості.

Citroen в Росії
Фото – Reuters

У лютому Stellantis заявила, що визнала збитків у розмірі 144 мільйонів євро через припинення своїх операцій та згортання виробництва Citroen в Росії, включаючи 87 мільйонів євро готівки та її еквівалентів.

Дані китайської торгівлі за 2023 рік показують, що експорт автомобілів до Росії майже в сім разів перевищив показники 2022 року, а вартість цього експорту підскочила майже на 10 мільярдів доларів.

Dongfeng і Stellantis, третій у світі автовиробник за обсягами продажів, керують комерційним спільним підприємством у Китаї, через яке Dongfeng може виробляти та продавати автомобілі Stellantis у Китаї.

Також раніше ми писали про те, що Samsung вирішив повернутися в Росію: техногігант відновив рекламну активність в країні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *