Шість місяців війни: ізраїльські військові оприлюднили детальну статистику протистояння з ХАМАС в Газі

Оскільки країна відзначає шість місяців війни проти ХАМАС, Сили оборони Ізраіля (ЦАХАЛ) опублікували нові дані про свої операції в секторі Газа, на Західному березі річки Йордан і в Лівані, від кількості вбитих терористів до кількості об'єктів, вражених ударами
З Сектора Гази в бік Ізраїлю запускають ракети. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, згідно з оприлюдненими даними, понад 13 000 бойовиків ХАМАСу та членів інших терористичних угруповань були вбиті ЦАХАЛом у Секторі Газа з початку війни, на додаток до приблизно 1000 терористів всередині Ізраїлю 7 жовтня, коли озброєні люди лютували на півдні країни, вбили близько 1200 осіб, переважно мирних жителів, і викрали 253 до Гази.

Міністерство охорони здоров’я ХАМАС заявило, що понад 33 000 палестинців було вбито в Газі, хоча ця цифра не може бути перевірена незалежно, і вважається, що вона включає як цивільних осіб, так і членів ХАМАС, загиблих у Газі, в тому числі внаслідок осічок власних ракет терористичних груп.

Згідно з даними ЦАХАЛу, військові вбили п’ятьох командирів бригад ХАМАС і командирів еквівалентного рангу, а також понад 20 командирів батальйонів. Згідно з даними, було вбито понад 100 командирів рот ХАМАС і оперативників подібного рангу.

У Лівані ЦАХАЛ стверджує, що вбив понад 330 терористів, переважно членів підтримуваної Іраном Хезболли. За даними ЦАХАЛа, це число включає 30 командирів Хезболли.

З початку війни в секторі Газа було вражено близько 32 000 цілей, у тому числі понад 3 600, які були виявлені під час боїв як об’єкти ХАМАС.

У Лівані, за даними ЦАХАЛу, було вражено близько 4700 позицій Хезболли.

напад на Ізраїль
Війська Ізраїлю, що діють у Секторі Газа. Фото – Israel Defense Forces

З початку війни близько 9100 снарядів, випущених з Гази, перетнули кордон із Ізраїлем, поряд із 3100 снарядами з Лівану та близько 35 із Сирії. Ці цифри не включають ракети — за словами Ізраїлю, щонайменше сотні — запущені терористичними групами Гази, які дали осічку та приземлилися в Смузі.

ЦАХАЛ повідомляє, що Управління військової розвідки допитало близько 4600 підозрюваних палестинців у секторі Газа, багато з яких були заарештовані та доставлені до Ізраїлю для подальшого допиту.

Всього з 7 жовтня було вбито 604 ізраїльських військовослужбовців, резервістів і місцевих силовиків, ще 3193 отримали поранення. З них 260 загинули і 1552 були поранені під час наземного наступу в Газі.

ЦАХАЛ також повідомив про 41 солдата, який загинув унаслідок дружнього вогню в Газі та інших військових інцидентів.

З 7 жовтня на Західному березі річки Йордан війська заарештували понад 3700 палестинців, у тому числі понад 1600 пов’язаних з ХАМАС. Ще 420 озброєних осіб були вбиті військами на Західному березі Йордану.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ізраїль готується до атаки Ірану найближчим часом після його погроз про помсту

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *