Ізраїль готується до атаки Ірану найближчим часом після його погроз про помсту

Ізраїльські військові призупинили відпустку для всіх бойових підрозділів у четвер через занепокоєння можливою ескалацією насильства після того, як убивство іранських генералів у Дамаску цього тижня спричинило погрози про помсту
Ізраїльські військові біля кордону Ізраїлю та Гази, на тлі триваючого конфлікту між Ізраїлем та палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС. Фото - Reuters

Відповідно до оцінки ситуації було вирішено тимчасово призупинити відпустку для всіх бойових підрозділів Армії оборони Ізраїлю.

– йдеться в заяві військових.

ЦАХАЛ перебуває у стані війни, і розгортання сил постійно оцінюється відповідно до вимог.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, у середу військові заявили, що призвали резервістів для посилення протиповітряної оборони. Також журналісти Reuters і жителі Тель-Авіва повідомили в четвер, що сигнал GPS в деяких районах не працював, очевидно, це був захід, призначений для захисту від керованих ракет.

Іран пообіцяв помститися за вбивство двох своїх генералів разом із п’ятьма військовими радниками під час авіаудару по іранському дипломатичному комплексу в столиці Сирії Дамаску в понеділок.

Широко вважалося, що це була атака Ізраїлю, одна з найзначніших на сьогодні для інтересів Ірану в Сирії, яку Ізраїль не підтвердив і не спростував, і яка несе в собі ризик подальшого розпалювання регіону.

Сирія
Руїни після ймовірного удару Ізраїлю в понеділок по консульству Ірану, в результаті якого, за словами Ірану, було вбито сім військовослужбовців, у тому числі двоє ключових фігур у загоні Кудс, у столиці Сирії Дамаску, Сирія, 2 квітня. Фото – Reuters

Основний індекс акцій Тель-Авівської фондової біржі впав ще на 2,2% у четвер, збільшивши втрати цього тижня приблизно до 4%. Шекель ослаб на 0,6% відносно долара, а ціни на державні облігації впали на 0,4%.

Ізраїль веде війну проти ХАМАС протягом шести місяців після того, як палестинське ісламістське угруповання очолило атаку на південь Ізраїлю 7 жовтня, а також майже щодня веде перестрілку з підтримуваною Іраном Хізбаллою в Лівані.

Досі Іран уникав безпосереднього вступу в бій, підтримуючи атаки союзників на цілі Ізраїлю та США.

Амос Ядлін, колишній керівник ізраїльської розвідки, сказав, що Іран може вибрати цю п’ятницю – останню священного мусульманського місяця Рамадан і іранського дня Кудс (Єрусалим) – щоб відповісти на удар по Дамаску, або безпосередньо, або через посередників.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Іран обіцяє «рішучу відповідь» на атаку Ізраїля та вбивство двох своїх генералів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *