Я вважаю те, що він робить, помилкою – Байден знову розкритикував Нетаньяху

Президент США Джо Байден заявив, що підхід прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху до Гази був «помилковим» і закликав Ізраїль до припинення вогню в інтерв’ю, яке вийшло в ефір у вівторок
Катерина Ткач 450 1 comment
Нетаньяху робить «помилку» щодо Гази, каже Байден, і закликає Ізраїль домагатися припинення вогню. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, коментарі Байдена були одними з найбільш критичними на адресу Нетаньяху на тлі зростання напруженості через кількість загиблих серед цивільного населення внаслідок війни Ізраїлю з ХАМАС і жахливих умов у Газі.

Я вважаю те, що він робить, помилкою. Я не згоден з його підходом.

– сказав Байден Univision, американській іспаномовній телевізійній мережі, відповідаючи на запитання про те, як Нетаньяху веде війну.

війна в Газі
Палестинці переслідують колону вантажівок із гуманітарною допомогою, що їде до Гази з пункту пропуску Рафах. Фото – Reuters TV

Байден повторив, що атака ізраїльського безпілотника минулого тижня, в результаті якої було вбито сім працівників американської благодійної організації в Газі, і викликала напружену телефонну розмову з Нетаньяху, була «обурливою».

Я закликаю ізраїльтян просто закликати до припинення вогню, надати протягом наступних шести, восьми тижнів повний доступ до всієї їжі та ліків, які надходять до країни.

– сказав Байден.

Зауваження президента щодо припинення вогню ознаменували зміну його попередніх коментарів, у яких він сказав, що відповідальність за погодження перемир’я та звільнення заручників лежить на ХАМАС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден проведе розмову з Біньяміном Нетаньяху через вбивство гуманітарних працівників в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment
  • Я думаю что он политическая проститутка путина!
    И навряд ли я ошибаюсь !
    Может я не прав но я в этом убежден!
    Например росия-иран союз врага Израиля а точнее иран
    и что
    этот нетаньяху ничего не говорит против путина
    что вызывает подозрение что он продался путину союзнику ирану???!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *