Джо Байден проведе розмову з Біньяміном Нетаньяху через вбивство гуманітарних працівників в Газі

Очікується, що президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху проведуть першу розмову після ізраїльського удару, в результаті якого загинуло семеро гуманітарних працівників у Газі
Байден і Нетаньяху проведуть телефонну розмову. Фото - eurointegration.com.ua

Я можу підтвердити, що президент Джо Байден і прем’єр-міністр Нетаньяху розмовлятимуть завтра.

– сказав агентству AFP у середу офіційний представник США, який знає про це.

Як повідомляє «Kreschatic», розмова відбудеться після того, як Джо Байден висловив обурення через загибель співробітників американської групи World Central Kitchen і сказав, що Ізраїль повинен зробити більше для захисту працівників гуманітарних організацій і цивільних.

Нетаньяху заявив, що ізраїльські військові «ненавмисно» вбили гуманітарних працівників під час нападу в Газі в понеділок. Серед жертв були громадянин США та Канади, а також троє британців, поляк, австралієць і палестинець.

World Central Kitchen
Жертви удару ЦАХАЛу по конвою World Central Kitchen в Газі. Фото – WCK/X

Тим часом міністр оборони США Ллойд Остін під час розмови з ізраїльським міністром оборони Йоавом Галлантом закликав Ізраїль вжити конкретних кроків для захисту гуманітарних працівників і палестинських цивільних осіб у Газі.

Міністр Остін висловив своє обурення з приводу удару Ізраїлю по конвою гуманітарної допомоги World Central Kitchen, у результаті якого загинуло сім працівників гуманітарної допомоги, у тому числі американський громадянин.

– йдеться у заяві про розмову між двома лідерами оборони.

Остін також закликав Галланта провести «швидке та прозоре» розслідування, оприлюднити висновки та притягнути винних до відповідальності, повідомили в Пентагоні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден різко розкритикував Ізраїль після вбивства гуманітарних працівників, які працювали в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *