Мого дядька з’їли канібали – Джо Байден розповів невідому історію своєї родини

Президент США розповів історію лейтенанта Амброуза Фіннегана під час візиту до військового меморіалу в місті Скрентон, штат Пенсільванія, у середу, стверджуючи, що його літак збили в районі, населеному племенами канібалів
Джо Байден торкається імені свого дядька на військовому меморіалі в Скрентоні, штат Пенсільванія. Фото - telegraph.co.uk

Він літав на одномоторних літаках, здійснював розвідувальні польоти над Новою Гвінеєю. Він був волонтером, тому що хтось повинен був це робити. Його збили в районі, де на той час у Новій Гвінеї було багато канібалів. Вони так і не знайшли його тіло. Але коли уряд повернувся, я приїхав туди, і вони перевірили та знайшли деякі частини літака.

– сказав Джо Байден.

Проте, як зазначає Telegraph, версія, яку озвучив Джо Байден, суперечить офіційним військовим записам про загибель лейтенанта Фіннегана, які свідчать про те, що у його літака A-20 Havoc над Тихим океаном у 1944 році відмовив двигун і він не вижив у катастрофі.

Джо Байден
A-20 Havoc ВПС США, тип літака, яким керував лейтенант Фіннеган. Фото – telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic», згідно з офіційними військовими даними, лейтенант Фіннеган не керував літаком, який зник, і його не було збито. Слідчі також не знайшли жодних доказів того, що він вижив у катастрофі або що він стикався з канібалами чи будь-якими іншими мешканцями тихоокеанських островів.

Повідомлення про зниклий літак було подано до військового відомства США 17 травня 1944 року, згідно з даними Національного архіву, який збирає історичні урядові документи США.

Амброуз Фіннеган
Амброуз Фіннеган загинув під час польоту над Тихим океаном у 1944 році. Фото – telegraph.co.uk

На його борту було зареєстровано трьох членів екіпажу та одного пасажира, ідентифікованого як лейтенант Фіннеган. У звіті додано: «Він [Фіннеган] не був пов’язаний з жодними останками, виявленими в цьому районі після війни, і досі вважається зниклим безвісти».

Також раніше ми писали про те, що у віці 78 років померла теща Дональда Трампа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *