Після переговорів із США Ізраїль скасував повномасштабне вторгнення на південь Гази

Ізраїль, схоже, відмовився від своїх планів великого вторгнення в місто Рафах на півдні Сектора Газа на користь точкових операцій, щоб викорінити ХАМАС з цього району, заявили представники США
Нетаньяху оновив плани після візиту радника Білого дому з національної безпеки. Фото - Telegraph

Як повідомляє «Kreschatic», Сполучені Штати тижнями застерігали Ізраїль від нападу на Рафах, останнє місто в Газі, якого не торкнулися важкі бої, і Ізраїль взяв до уваги занепокоєння США, заявив високопоставлений американський чиновник пізно у вівторок, пише Telegraph.

Відверто кажучи, я вважаю, що ізраїльтяни оновили свої плани. Вони врахували багато з тих занепокоєнь, які ми висловлювали. Це постійна дискусія, постійна розмова. Це було конструктивно.

– сказав журналістам американський чиновник, який побажав залишитися анонімним.

Чиновник мав на увазі переговори минулого тижня в Ізраїлі між Біньяміном Нетаньяху та Джейком Салліваном, радником Білого дому з національної безпеки.

Джо Байден, президент США, неодноразово висловлював свій категоричний протест стосовно великого наземного вторгнення в Рафах, стверджуючи, що операція в місті, наповненому переміщеними палестинцями, ймовірно, забере занадто багато життів цивільного населення.

Раніше цього місяця ізраїльські танки увійшли до околиць Рафаху, але поки що їх операції там здавалися обмеженими.

Ці заяви пролунали, оскільки останні дані розвідки США показують, що Ізраїль далекий від досягнення «повної перемоги» в Газі, як колись заявляв Нетаньяху.

З початку війни в Газі було вбито не більше 35 відсотків бойовиків ХАМАС, і близько 65 відсотків підземних тунелів все ще залишаються недоторканими, повідомляє Politico з посиланням на неназваних офіційних осіб США, які знають останні дані розвідки.

Ізраїль
Ізраїльські війська пересуваються по Рафаху після того, як плани повномасштабного вторгнення були згорнуті. Фото – Telegram/IDF

За словами представників США, ХАМАС також зміг залучити кілька тисяч нових членів під час війни. Однак незрозуміло, чи приєдналися ці особи до військових лав ХАМАС чи до його політичного крила.

Усередині Гази гуманітарна криза поглиблюється, тоді як Пентагон повідомив, що жодна частина допомоги, яка була завантажена на вантажівки та відправлена з нового тимчасового пірсу, побудованого США, не була доставлена за призначенням.

Натовпи палестинців перехопили та спустошили вантажівки з допомогою цими вихідними, що призвело до того, що ООН призупинила поставки, сказав представник Пентагону, додавши, що вони працюють з ООН над новими маршрутами доставки.

У середу свідки в Газі повідомили, що ізраїльські танки просунулися до краю багатолюдного району в центрі Рафаха під час інтенсивного нічного бомбардування. Танки Армії оборони Ізраїлю зайняли нові позиції далі на захід, ніж раніше, вздовж південного прикордонного паркану з Єгиптом.

Налякані повідомленнями про неминуче вторгнення Ізраїлю в Рафах, палестинці тікали на північ, приблизно за два тижні близько 800 000 людей покинули цей район, за даними ООН.

Агентство ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) у середу повідомило про перенаселеність, антисанітарію в районах, куди втекли місцеві жителі, і немає кращої альтернативи в закритому анклаві.

БАПОР також повідомило, що чисельність населення його об’єктів лише в Хан-Юнісі, місті на північ від Рафаха, яке зазнало сильних бомбардувань на початку цього року, зросла більш ніж на третину за останні два тижні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ізраїльські військові заявили про необхідність евакуації 100 тисяч людей з півдня Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *