На аукціоні за рекордну суму продали гітару Джона Леннона, яку вважали зниклою (ВІДЕО)

Акустичну гітару Джона Леннона продали на аукціоні майже за три мільйони доларів. Це рекорд для музичних інструментів The Beatles
У США на аукціоні продали акустичну гітару Джона Леннона, яка понад півстоліття вважалася зниклою. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic», виставлена ​​на торги аукціонного дому Julien’s Auctions 12-струнна гітара моделі Hootenanny, виготовлена ​​німецькою компанією Framus, пішла з молотка за 2,85 мільйона доларів. Аукціон пройшов 29 травня у Hard Rock Cafe у Нью-Йорку. Ім’я покупця не називається.

Джон Леннон придбав гітару Hootenanny у 1964 році. Інструмент використовувався для запису кількох композицій в альбомах The Beatles «Help!» та «Rubber Soul» 1965 року. Зокрема, Леннон грав на ній у пісні You’ve Got to Hide Your Love Away, що звучить у фільмі Help!. Крім того, цю гітару можна почути в піснях “It’s Only Love”, “I’ve Just Seen a Face” та заголовній “Help!”, а також в “Girl” і “Norwegian Wood (This Bird Has Flown)” з альбому “Rubber Soul».

Відео – Julien’s Auctions

Наприкінці 1965 року Джон Леннон подарував цю гітару Гордону Воллеру, учаснику дуету Peter & Gordon, для якого The Beatles писали пісні. Уоллер передав гітару своєму менеджеру — той закинув інструмент на горище вдома і забув про нього на десятиліття. Гітару виявили нові власники будинку та виставили на аукціон з оціночою вартістю від 485 до 647 тисяч фунтів стерлінгів, пише The Guardian.

Глава Julien’s Auctions Девід Гудман заявив після торгів, що аукціонний дім встановив новий світовий рекорд щодо вартості музичного інструменту, пов’язаного з історією The Beatles.

Ця гітара — не тільки частина історії музики, а й символ спадщини Джона Леннона, що не минає. Сьогоднішній безпрецедентний продаж є свідченням вічної привабливості та поваги до музики The Beatles та Джона Леннона.

– сказав Гудман.

гітара Джона Леннона
Акустична гітара Джона Леннона “You’ve Got to Hide Your Love Away”. Продано за 2 857 500 доларів США. Фото – juliensauctions.com

У 2015 році Julien’s Auctions продав за 2,4 мільйона доларів акустичну гітару Джона Леннона 160E Gibson, яку вкрали в кінці 1960-х років. Тоді ж аукціонний дім продав за 2,2 мільйона доларів ударну установку Ludwig, що належала Рінго Старру.

Також раніше ми писали про те, що в Британії виставили на продаж Range Rover, на якому їздила королева Єлизавета II

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *