Після повномасштабного вторгнення в Україну витрати Росії на фільми про війну зросли у 3,5 рази

За останні два роки російська влада витратила 4,1 мільярда рублів ($46 мільйонів) на фільми про протистояння із Заходом та війни, в яких брали участь Росія та СРСР
Витрати Росії на фільми про війну та протистояння із Заходом зросли у 3,5 рази з початку вторгнення військ РФ в Україну. Фото - euneighbourseast.eu

Як пише видання «Агентство», у 2022 році Фонд кіно та Мінкульт РФ виділили на подібні фільми 2,2 мільярда рублів, у 2023 році – 2,5 мільярда. Для порівняння, в 2021 році влада РФ витратила на ці цілі лише 640 мільйонів рублів. «Тобто середньорічні витрати двох перших років війни виявилися в 3,5 рази більшими за річні витрати останнього передвоєнного року», — резюмують журналісти.

Як повідомляє «Kreschatic», з фільмів, що вийшли, найдорожчим для держави виявився «Повітря» Олексія Германа-молодшого про радянських льотчиць. Загальний бюджет картини становив 783 мільйони рублів, включаючи 405 мільйонів бюджетних коштів. У кінотеатрах фільм зібрав 500 мільйонів рублів.

Найдорожчим із ще не випущених фільмів став «Кракен» Микити Міхалкова, в якому розповідається про радянських підводників, які борються з міфічним чудовиськом біля узбережжя США. Влада виділила на фільм 800 мільйонів рублів.

російське кіно
Фото – currenttime.tv

Також триває робота над фільмом «Північний полюс-8» про радянський підводний човен, який вирушає на Північний полюс для демонстрації можливого ядерного удару по США. Держава виділила цей фільм 400 мільйонів рублів.

Як зазначає «Агентство», російська влада продовжує збільшувати витрати на кінематограф загалом. Так, у 2023 році на ці цілі, включаючи витрати на підтримку кінотеатрів, було виділено 11 мільярдів рублів ($123 мільйона), а у 2024 році – 16,2 мільярдів рублів ($181 мільйон).

Також раніше ми писали про те, що Пєсков заявив, що ніякої російської пропаганди не існує, і звинуватив Захід в тиску на «неугодні ЗМІ»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *