Путін покатав Кім Чен Ина на «російському Rolls Royce» під час візиту до Північної Кореї (ВІДЕО)

Володимир Путін прокатав Кім Чен Ина на «російському Rolls Royce» (як вони самі його називають в РФ) після підписання військового пакту у стилі радянських диктаторів
Правителі Росії та Північної Кореї обмінялися обіймами, подарунками та спільною поїздкою на лімузині в стилі СРСР після підписання військового договору. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», на відео, опублікованому російськими ЗМІ, видно, як Путін сідає за кермо чорного лімузина Aurus, який він щойно подарував північнокорейському лідеру.

Путін запросив Кіма сісти поруч із ним на переднє сидіння, після чого вони вирушили на прогулянку гладкими дорогами повз доглянуті газони державної резиденції Кумсусан у Пхеньяні, столиці Північної Кореї. На кадрах видно, як Кім усміхається і вказує на панель приладів, а російський президент жестикулює, керуючи автомобілем.

На інших відео показано ряди північнокорейських генералів, які слухняно плескали в долоні та розмахували прапорами, а двоє лідерів стояли на задньому сидінні лімузина Mercedes з відкритим верхом під шквал аплодисментів.

Раніше лідери провели двогодинні переговори в резиденції Кіма, після чого підписали військову угоду, яка ставить Росію та Північну Корею в центр антизахідного союзу.

Російський президент назвав цей «проривний документ» таким, що підняв відносини «на новий рівень». «Він передбачає надання взаємної допомоги у разі агресії проти однієї зі сторін цієї угоди», – сказав він. Проте не було зрозуміло, яку саме допомогу передбачає ця угода.

Путін і Кім
Путін і Кім потиснули один одному руки після підписання пакту. Фото – Reuters

Пакт був підписаний під час ретельно спланованого державного візиту, який сильно нагадував радянську епоху. Кім зазначив, що «палаюча дружба» між Москвою і Пхеньяном тепер навіть міцніша, ніж у часи СРСР.

путін і кім
Російські прапори та банери із зображенням Путіна на вулицях Пхеньяну. Фото – meduza.io
путін і кім
Кім Чен Ин зустрічав Путіна біля трапа літака в аеропорту Пхеньяну. Фото – meduza.io
путін і кім
Фото – meduza.io

Це був перший візит Путіна до Північної Кореї з 2000 року, що підкреслює важливість Північної Кореї як союзника проти США. Нова «всеосяжна стратегічна угода» між Росією та Північною Кореєю покращує угоду про «дружбу», яку Путін підписав з батьком Кіма в 2002 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін зібрався до Північної Кореї та В’єтнаму: як це вплине на війну в Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *