Байден заявив про прогрес у досягненні угоди про припинення вогню в Секторі Газа

Офіс Біньяміна Нетаньяху підтвердив, що його переговорна група на чолі з головою розвідки Моссад Давидом Барнеа повернулася до Ізраїлю після переговорів з посередниками в Досі у четвер
Палестинці сидять серед зруйнованих будівель у районі Шуджайя на сході міста Газа. Фото - Xinhua

Як повідомляє «Kreschatic», виступаючи після повернення групи, Нетаньяху заявив, що Ізраїлю необхідний контроль над палестинською стороною кордону Гази з Єгиптом, щоб запобігти надходженню зброї до ХАМАС, повідомляє Agence France-Presse (AFP). Ця умова суперечить позиції ХАМАС, який вимагає виведення Ізраїлю з усієї території Гази після припинення вогню.

Він також додав, що Ізраїль повинен мати можливість продовжувати бойові дії, доки не будуть досягнуті цілі війни – знищення ХАМАС та повернення всіх заручників додому.

У Вашингтоні, Джо Байден визнав, що між Ізраїлем і ХАМАС залишаються “важкі, складні питання”, але зазначив, що у досягненні угоди про припинення вогню є прогрес.

Є багато речей, про які я шкодую, що не зміг переконати ізраїльтян зробити, але підсумок у тому, що зараз у нас є шанс. Час закінчити цю війну.

– сказав він після саміту НАТО.

The Washington Post повідомила у середу, що як Ізраїль, так і ХАМАС сигналізували про своє прийняття «плану тимчасового управління», за яким жодна сторона не керуватиме територією, а сили палестинської влади, підготовлені США, забезпечуватимуть безпеку.

Пентагон також оголосив, що найближчим часом припинить свої проблемні зусилля з надання допомоги Газі морем з Кіпру за допомогою тимчасового пірсу, який неодноразово зазнавав пошкоджень через погодні умови.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що військові США побудували гігантський плавучий пірс для доставки гуманітарної допомоги в Сектор Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *