Сполучені Штати можуть передати Україні крилаті ракети великої дальності

В адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливу передачу Україні крилатих ракет великої дальності
В адміністрації Байдена обговорюють передачу Україні далекобійних крилатих ракет JASSM. Фото - ВПС США

Про це повідомляє Politico із посиланням на американських чиновників. Як уточнює видання, йдеться про крилаті ракети JASSM, які можна запускати з американських винищувачів F-16. У публікації наголошується, що завдяки таким ракетам Повітряні сили України зможуть атакувати цілі на відстані понад 300 кілометрів.

Як повідомляє «Kreschatic», видання наголошує, що фінального рішення щодо відправлення таких ракет в Україну ще немає. Представник Пентагону заявив, що Вашингтон «розглядає низку варіантів задоволення потреб України в обороні», але конкретної інформації він не навів.

Ракети JASSM, розроблені компанією Lockheed Martin і прийняті на озброєння на початку 2000-х років, рідко використовувалися США в бойових діях і їх надавали лише деяким близьким союзникам Вашингтона, пояснює Politico.

На початку серпня президент України Володимир Зеленський оголосив, що ЗСУ отримали на озброєння перші американські винищувачі F-16. За даними The Economist, Україна поки що отримала десять винищувачів F-16, а до кінця 2024 року в країну прибудуть ще 20 літаків американського виробництва. Інші винищувачі, які Україні обіцяли поставити Данія, Нідерланди та інші країни, надходитимуть партіями у 2025 році. Загалом ЗСУ отримає 79 винищувачів.

Також раніше ми писали про те, що США оснастять українські літаки F-16 сучасною зброєю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version