Чому індичі яйця не входять до раціону людей

Індичі яйця – рідкісний продукт, який через високу вартість і складність виробництва залишається поза увагою споживачів.
Індик. Фото - Pexels

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Daily Mail 

Попри популярність індичого м’яса, яйця цих птахів рідко потрапляють на стіл. Причиною є їхня низька продуктивність. Якщо курка відкладає яйце майже щодня, то індичка – лише двічі на тиждень. До цього додається довгий період дозрівання птахів до репродуктивного віку, що становить близько семи місяців, тоді як кури готові до цього вже через п’ять.

Утримання індиків є дорожчим через їхній великий розмір, потребу у значній кількості корму та просторі. Це робить індичі яйця надто дорогими для масового виробництва. Вони коштують щонайменше три долари за штуку, що суттєво перевищує ціну курячих яєць. До того ж, вони містять більше калорій, жиру та холестерину, що обмежує їхнє споживання.

Історично індичі яйця мали значення для корінних американців, які активно використовували їх у харчуванні. Однак з приходом європейських поселенців і появою курей, індичі яйця поступово втратили свою популярність. У XVIII столітті їх вважали делікатесом, але вже у ХХ столітті промислове виробництво курячих яєць витіснило індичі з ринку.

Сьогодні індичі яйця є рідкістю, а їх виробництво додатково ускладнене через спалахи пташиного грипу. У 2024 році запаси індичих яєць в США досягли рекордно низького рівня. Попри це, індичі яйця залишаються цікавим продуктом для гурманів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що стало відомо, чому P. Diddy відмовили у випуску під заставу втретє.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version