Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло до найбільших показників за 14 років

Виробництво напівпровідників у Південній Кореї в лютому зросло найбільше за 14 останніх років, що свідчить про продовження відновлення найважливішого промислового сектора країни та глобального попиту на технології
Експорт мікросхем продовжує зростати, підвищуючи рівень оптимізму для економіки. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», відповідно до даних, опублікованих у п’ятницю національним статистичним агентством, виробництво напівпровідників підскочило на 65,3% порівняно з роком раніше, що є найбільшим зростанням з кінця 2009 року. Поставки напівпровідників також зросли на 59%, хоча в січні вони були меншими за 62,7%. Запаси скоротилися на 16,2%, падаючи другий місяць, що є ще однією ознакою високого попиту.

Сприятливі цифри, оприлюднені у звіті, які показують більше, ніж очікувалося, розширення загального промислового виробництва, вказують на те, що імпульс внутрішнього економічного зростання продовжиться, оскільки напівпровідники становлять найбільшу частку експорту Південної Кореї, пише Bloomberg. Виробництво могло б бути ще більшим, якби місячний Новий рік відбувся в січні, як минулого року, а не в лютому.

виробництво напівпровідників
Фото – rbc.ua

Виробництво напівпровідників, ймовірно, продовжило зростати і в березні, про що свідчить збільшення експорту мікросхем на 46,5% порівняно з роком раніше за перші 20 днів місяця. Зростаючий попит на пам’ять, пов’язану зі штучним інтелектом, є одним з найбільших факторів впливу, причому другий за величиною виробник мікросхем у країні SK Hynix Inc. прогнозує продовження позитивної динаміки у своїх поставках, зокрема для Nvidia Corp.

Загальний обсяг промислового виробництва Південної Кореї зріс на 4,8%, що перевищує 4%, за оцінками економістів. Вказуючи на зростання виробництва, Міністерство фінансів заявило, що відновлення економічного імпульсу стає більш очевидним. Міністерство пообіцяло швидко провести фіскальні витрати в першому півріччі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що продажі найбільшого в світі виробника чипів TSMC зросли на 9,4% з початку року завдяки штучному інтелекту

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *