Ще одна «дружня» до РФ країна припиняє обслуговування російських банківських карток

Карти російської платіжної системи "Мир" з 5 квітня перестануть працювати в Киргизстані
У Киргизстані перестануть приймати карти «Мир». Фото - rbc.ua

Про це, як повідомляє «Kreschatic», оголосив “Міжбанківський процесинговий центр” – оператор національної платіжної системи Киргизстану “Елкарт”, пише видання Meduza. У заяві сказано, що компанія “з метою мінімізації ризику вторинних санкцій” припиняє обслуговувати банківські картки «Мир» через те, що США ввели блокуючі санкції щодо російської Національної системи платіжних карток (НСПК), оператора «Мир».

Після припинення обслуговування «Мир» у Киргизстані карти системи “Елкарт” перестануть працювати в Росії.

Карти «Мир» працювали в Киргизстані з 2019 року в рамках інтеграції двох платіжних систем – російської «Мир» та киргизької «Елкарт» (у цій системі бере участь 21 банк).

картки «Мир»
Фото – росЗМІ

Багато банків Киргизстану (10 із 23 компаній) припинили підтримку карток «Мир» у жовтні 2022 року, коли Мінфін США пригрозив санкціями іноземним компаніям, які допомагають використовувати карти «Мир» за межами Росії.

США в лютому 2024 року ввели блокуючі санкції щодо оператора карток «Мир». На той момент картки «Мир» підтримували деякі банки Казахстану, Білорусі, Венесуели, В’єтнаму, Киргизстану, Таджикистану, Куби, частково визнаних Абхазії та Південної Осетії. Після введення санкцій із картами «Мир» перестали працювати казахські Bereke Bank та Halyk Bank. У березні обслуговування карт «Мир» припинили майже всі банки Вірменії, крім «дочки» ВТБ.

На карти «Мир» ще до того, як міжнародні платіжні системи пішли з Росії, перераховували більшість соціальних виплат, у тому числі пенсії та стипендії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії назвали кількість громадян, які мають рахунки в закордонних банках

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *