Замість мультиків – війна: Росія транслює насильницькі сцени на дитячі телеканали у Європі

Європейські супутникові компанії протягом місяців страждають від спроб втручання, які виходять з Росії, що призводить до переривання трансляцій та навіть показу насильницьких програм на дитячому телеканалі
Телевізійні програми в Європі РФ заміняє сценами насильницької війни. Фото - Eutelsat

Як повідомляє Bloomberg, щонайменше три супутники французького оператора Eutelsat SA зазнали серйозного впливу з середини березня, і це порушення тривало до кінця травня, повідомило обізнане джерело.

Двічі – 28 березня та 17 квітня – втручання замінило програми дитячого каналу BabyTV від Walt Disney на відео про війну російською мовою. Через це голландський кабельний оператор Ziggo тимчасово вилучив BabyTV зі своєї пропозиції до початку травня.

Втручання чітко ідентифіковано як таке, що походить від великих наземних станцій і тому має бути зафіксоване та моніторитися владою Російської Федерації.

– йдеться у листі французького агентства Agence Nationale des Frequences до Ради з регулювання радіо, міжнародного наглядача за телекомунікаціями, розташованого в Женеві, який був наданий Bloomberg.

російська пропаганда
Фото – detector.media

Як повідомляє «Kreschatic», представник Міжнародного телекомунікаційного союзу, агентства ООН, яке координує глобальний розподіл радіочастот та орбіт супутників, заявив, що ці звіти будуть обговорені на наступному засіданні Ради з регулювання радіо 24-28 червня. Agence Nationale des Frequences та російський центр радіочастот не відповіли на запити про коментарі.

Група Eutelsat повністю усвідомлює навмисне радіочастотне втручання з зовнішніх джерел, яке мало періодичний вплив на деякі послуги. Працюючи у співпраці з відповідними регуляторними органами, команди Eutelsat Group повністю залучені до вирішення цієї проблеми.

– заявив представник французької компанії.

На тлі вторгнення в Україну, Росія намагається порушити різні європейські комунікаційні системи, випробовуючи готовність Європейського Союзу та НАТО. У квітні Естонія та Фінляндія звинуватили Москву у глушінні сигналів GPS, що порушило польоти та морське сполучення.

Супутники Eutelsat не єдині, які стали мішенню, і вплив також відчувався в Україні та Португалії, повідомило джерело, яке побажало залишитися анонімним через конфіденційність інформації. Шведські супутники також зазнали атак з Москви, Калінінграда та Криму, додало джерело.

Швеція, Нідерланди та Люксембург подали скарги, подібні до французької, до Ради в Женеві.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рада ЄС заблокувала діяльність головних російських пропагандистських ЗМІ на території європейських країн

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *