Несподіваний поворот: Ілон Маск відкликав судовий позов проти OpenAI

Ілон Маск несподівано звернувся до каліфорнійського суду з проханням відкликати юридичну справу проти OpenAI та її керівника Сема Альтмана, у якій їх звинувачували у відмові від місії заснування компанії, спрямованої на розвиток штучного інтелекту (ШІ) на благо людства
Ілон Маск несподівано відкликав судовий позов проти OpenAI. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», позов, поданий юристами мільярдера, просив припинити кількамісячну справу без надання жодних причин для цього кроку. Це сталося за день до того, як суд мав розглянути запит розробника ChatGPT про відхилення справи.

Глава Tesla подав позов проти OpenAI наприкінці лютого цього року, аргументуючи це тим, що компанія, яку він допоміг заснувати у 2015 році, відхилилася від своїх альтруїстичних цілей і зосередилася на зароблянні грошей, пише BBC.

OpenAI відповіла, що пан Маск раніше підтримував ідею структури з метою отримання прибутку і навіть запропонував об’єднання з його компанією з виробництва електромобілів Tesla.

Ілон Маск
Фото – BBC

Суперечка загострилася на початку цього тижня після того, як Apple оголосила про партнерство з OpenAI для покращення свого голосового асистента Siri та операційних систем за допомогою чат-бота ChatGPT від OpenAI.

Після оголошення Маск розмістив кілька повідомлень на своїй соціальній платформі X, критикуючи це співробітництво. Одне з повідомлень закінчувалося словами: “Apple не має уявлення про те, що відбувається насправді, коли вони передають ваші дані OpenAI. Вони зраджують вас.”

Однак інвестори, схоже, схвалили цю новину, оскільки ринкова вартість акцій Apple зросла до рекордного рівня вище $3 трлн.

Ілон Маск заснував свою власну компанію з розробки штучного інтелекту під назвою xAI у липні 2023 року, яка, за його словами, має на меті “зрозуміти реальність”. У листопаді того ж року xAI запустила Grok, чат-бот з “невеликим гумором”, який має на меті конкурувати з ChatGPT.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск знайшов 6 мільярдів доларів і збирається кинути виклик ChatGPT від OpenAI

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *