Ціна – 3,3 трильйони доларів: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі

Безперервне зростання акцій Nvidia вивело техногіганта на перше місце серед найбільших технологічних компаній за ринковою капіталізацією, підкреслюючи важливість штучного інтелекту для інвесторів
Nvidia обганяє Apple і Microsoft, стаючи найдорожчою компанією світу з ринковою капіталізацією в $3,3 трлн. Фото - Bloomberg

У вівторок акції компанії піднялися на 3,5% і закрилися на рівні $135,58 за акцію, що підняло ринкову вартість до $3,3 трлн і дозволило випередити Microsoft та Apple, пише Bloomberg.

Як повідомляє «Kreschatic», раніше цього місяця Nvidia обійшла Apple за ринковою вартістю вперше з 2002 року, і ці дві компанії неодноразово змінювалися місцями у рейтингу. Минулого тижня Apple також ненадовго обійшла Microsoft, займаючи перше місце.

Цей рейтинг є ще одним нагадуванням про те, що штучний інтелект є головним пріоритетом для багатьох інвесторів. Nvidia вважається найбільшим і найраннішим бенефіціаром цієї технології, оскільки вона домінує на ринку зі своїми висококласними чіпами, які допомагають працювати дата-центрам, що виконують складні обчислювальні завдання, необхідні для AI-додатків. Попит на її прискорювачі H100 зростає і сприяв збільшенню продажів компанії більш ніж на 125% минулого року.

Nvidia
Вартість компаній Nvidia, Apple та Microsoft. Інфографіка – Bloomberg

Microsoft також вважається раннім переможцем у сфері штучного інтелекту завдяки своїм інвестиціям та партнерству з OpenAI, творцем ChatGPT. Цього тижня акції Apple зросли після того, як виробник iPhone нарешті представив свій план використання технології, задовольнивши інвесторів.

Ми вважаємо, що протягом наступного року гонка за ринкову капіталізацію в $4 трлн у технологічному секторі буде зосереджена між Nvidia, Apple та Microsoft.

– написав у своїй записці аналітик Wedbush Securities Даніель Айвс.

Стрімке зростання вартості акцій Nvidia зробило співзасновника і генерального директора компанії Дженсена Хуанга одним із найбагатших людей світу. Його статки зросли майже на $75 млрд з початку року і досягли $119 млрд, що ставить його на 12-е місце в індексі мільярдерів Bloomberg. Це найбільший приріст серед його колег-мільярдерів.

Швидке сходження Nvidia на вершину стало рекордним, оскільки компанія є однією з небагатьох, що продемонструвала значне зростання доходів від AI. Акції зросли більш ніж на 170% у 2024 році, додавши понад $2 трлн до її ринкової капіталізації.

Графічні процесори Nvidia по суті є новим золотом або нафтою у технологічному секторі, оскільки все більше підприємств та споживачів швидко рухаються в цьому напрямку з розгортанням четвертої промислової революції.

– резюмував Айвс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що техногігант Nvidia обігнав Apple і став другою найдорожчою компанією світу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *