Galaxy Ring: Samsung першим серед техногігантів випустив смарт-кільце

Samsung сподівається залучити любителів фітнесу та технологій відстеження здоров’я за допомогою свого найновішого носимого пристрою – Galaxy Ring
Компанія каже, що її кільце можна використовувати для відстеження сну. Фото - Samsung

Компанія представила цей пристрій на заході Galaxy Unpacked у середу, як новітнє доповнення до своєї екосистеми пристроїв, які, за її словами, вона “суперзаряджає” штучним інтелектом (AI), пише BBC.

Як повідомляє «Kreschatic», смарт-кільця, що використовують мініатюрні сенсори для моніторингу різних показників здоров’я, досі були нішевим продуктом – хоча їх недавнє використання англійською футбольною збірною стало сенсацією. Видається, що Samsung прагне змінити це, ставши найбільшою технокомпанією, яка ввійшла на ринок смарт-кілець.

Бен Вуд, аналітик CCS Insight, називає вибір продукту “цікавим ставленням” для Samsung, і його компанія прогнозує загальний світовий ринок смарт-кілець у 2025 році на рівні близько чотирьох мільйонів одиниць. “Це крапля в морі в порівнянні з 250 мільйонами смарт-годинників, які також очікуються до продажу,” сказав він BBC.

Але інші припускають, що Samsung може допомогти зробити смарт-кільця більш мейнстримними. “Для більшості споживачів смарт-кільце від Samsung стане першим знайомством із смарт-кільцем, і ця перша свідомість грає величезну роль у довгостроковій перспективі,” каже Франциско Херонімо, аналітик дослідницької компанії IDC.

Джеймс Кітто, віце-президент та керівник мобільного підрозділу Samsung у Великій Британії та Ірландії, назвав запуск кільця “великим моментом” для компанії.

Що таке смарт-кільця?

Смарт-кільця можуть відстежувати показники здоров’я, такі як частота серцевих скорочень, сон та менструальний цикл. Наразі на ринку домінує фінська компанія Oura, що спеціалізується на технологіях здоров’я. За останні роки кільця стали модним аксесуаром для знаменитостей, таких як Кім Кардаш’ян.

Завдяки своєму маленькому розміру та більш елегантному вигляду, аналітики припускають, що вони можуть стати наступниками смарт-годинників, таких як Apple Watch і Google Pixel Watch. Джеймс Кітто описав Samsung Galaxy Ring як “найменший і найнепомітніший продукт компанії, який забезпечує точне відстеження здоров’я, благополуччя та сну 24/7.”

Смарт-годинники зазвичай мають більше сенсорів, ніж смарт-кільця, що дозволяє їм надавати ширший спектр даних про здоров’я. Але “менш нав’язливі” смарт-кільця можуть бути зручним, комфортним та стильним альтернативним варіантом для тих, хто не хоче носити громіздкий смарт-годинник, особливо вночі для відстеження своїх снів, каже Херонімо.

Пристрій працює з Galaxy-смартфонами Samsung під керуванням Android 11 або вище, і надійде в продаж за орієнтовною ціною $499 з 24 липня.

Також раніше ми писали про те, що Samsung планує інвестувати 44 мільярди доларів у виробництво мікрочипів в Америці

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *