TikTok почав тестувати функцію розпізнавання та пошуку пісень

Сервіс для публікації коротких відео TikTok почав тестувати функцію «Пошук звуку» (Sound Search), що дозволяє користувачам знайти пісню або звук, награвши або наспівуючи їх
Трек можна наспівати, «намичати» або награти додатку. Фото - TikTok

Як повідомляє видання Techcrunch, автори якого отримали можливість протестувати функцію, поки «Пошук звуку» доступний лише частині користувачів TikTok в окремих регіонах. Коли сервіс планує запустити функцію для всіх користувачів, невідомо.

Журналісти видання порівнюють нову функцію з інструментом для розпізнавання пісень від YouTube Music, де користувачі теж можуть награти, наспівати або «намичати» трек, який хочуть знайти, а також зі спеціальним сервісом пошуку музики Shazam. Відмінність функції TikTok полягає в тому, що вона призначена не тільки для пошуку пісень, але й для показу відео, в яких використовуються ці треки.

Як повідомляє «Kreschatic», у ході тесту автори Techcrunch помітили, що чим популярніша пісня в TikTok, тим простіше інструменту застосування її розпізнати. Коли журналісти намагалися шукати треки, які не використовують для створення тиктоків, функція працювала гірше. Крім того, функція також змогла розпізнати звуки, що стали мемами TikTok. Наприклад, “Nobody’s gonna know”, створений користувачем сервісу.

Музика та звуки – невід’ємна частина сервісу. Найчастіше саме вони визначають тренди серед коротких відео на платформі. Іноді автори пісень, що завірусилися в тиктоці, стають знаменитими, а їх треки потрапляють у музичні чарти.

Також раніше ми писали про те, що TikTok почне видаляти музику та відеокліпи, створені штучним інтелектом

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *