Прошивка для смартфонів Xiaomi отримає функцію виявлення прихованих камер

Xiaomi впровадила нову функцію в прошивку HyperOS 2.0, яка зможе сканувати навколишні Wi-Fi мережі для виявлення прихованих камер.
HyperOS 2.0. Фото - Хiaomi

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на XiaomiTime

Завдяки цьому смартфони та інші гаджети Xiaomi зможуть попереджати користувачів про можливі загрози стеження в незнайомих умовах, аналізуючи незвичайні сигнали WLAN, що створюють профілі для певних типів прихованих камер. Згідно з інформацією, сканування здійснюється простим натисканням на екран смартфона.

HyperOS 1.0, яка вийшла восени минулого року, замінила MIUI 14 і отримала позитивні відгуки користувачів за плавнішу роботу та нові функції порівняно з попередніми версіями. HyperOS 2.0 обіцяє ще кращу продуктивність та розширений функціонал, зокрема, можливість виявлення прихованих камер. Очікується, що анонс цієї нової версії прошивки відбудеться у жовтні 2024 року.

З розвитком HyperOS 2.0 функції, спрямовані на захист конфіденційності, як-от пошук прихованих камер, можуть встановити новий стандарт для мобільних операційних систем. Це набуває особливої актуальності на тлі зростаючого занепокоєння щодо безпеки персональних даних у цифрову епоху.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Meta та Google порушили власну політику, таємно таргетуючи рекламу на підлітків

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *