Google відкриє центр обробки даних у Латинській Америці, в який інвестує понад $850 млн

Компанія Alphabet, яка володіє Google, оголосила в четвер про плани відкрити свій другий центр обробки даних у Латинській Америці, який розташовуватиметься в місті Канелонес, Уругвай
Штаб-квартира Google, Маунтін-В’ю, США. Фото - wikimedia.org

Як повідомляє «Kreschatic», у цей проект компанія інвестує понад 850 мільйонів доларів. Перший центр обробки даних Google у Латинській Америці був відкритий у 2015 році в Кілікурі, поблизу столиці Чилі, Сантьяго. Початкова інвестиція в цей об’єкт склала 150 мільйонів доларів, а у 2018 році компанія вклала додаткові 140 мільйонів доларів на його розширення.

Ми сподіваємося, що наш новий центр обробки даних у Канелонесі стане значним внеском у професійний та технологічний розвиток Уругваю та всього регіону.

– зазначили в Google у своєму блозі.

Як повідомляє Reuters, Google також розглядає можливість будівництва “гіпермасштабного” центру обробки даних поблизу міста Хошимін у В’єтнамі, який може бути готовий до 2027 року.

У квітні цього року техногігант оголосив про інвестицію в розмірі 3 мільярдів доларів для створення кампусу центрів обробки даних в Індіані та розширення своїх об’єктів у Вірджинії. Також у травні компанія заявила про плани інвестувати 2 мільярди доларів у Малайзію для розвитку першого центру обробки даних і регіону Google Cloud у цій країні.

Також раніше ми писали про те, що Amazon інвестує 10 мільярдів євро у хмарну інфраструктуру та логістику Німеччини

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *