Google витратила $2,7 млрд на повернення провідного дослідника ШІ

Google витратила $2,7 млрд на повернення одного з провідних дослідників у галузі машинного навчання, Ноама Шазіра.
Ноам Шазір. Фото - WSJ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на The Wall Street Journal

Офіційно компанія інвестувала цю суму в ліцензії на технології Character.AI, однак в угоду було включено пункт про повернення Шазіра до Google, де він приєднається до дослідницького підрозділу DeepMind. Подейкують, що він може очолити розробку чат-бота Gemini, нового перспективного продукту компанії.

Шазір, відомий своїм внеском у створення основоположної роботи “Attention Is All You Need”, яка стала проривом для генеративного штучного інтелекту, свого часу залишив Google, щоб разом із колегою Деніелем де Фрейтасом заснувати стартап Character.AI. Цей проєкт, що дозволяє користувачам спілкуватися з чат-ботами в ролі відомих особистостей або вигаданих персонажів, швидко привернув увагу інвесторів і отримав оцінку в $1 млрд.

Конкуренція на ринку AI між Google, OpenAI та Microsoft змусила компанію Google шукати нові шляхи зміцнення своїх позицій, і повернення Шазіра стало однією з ключових подій у цьому напрямі. Однак не всі інвестори поділяють оптимізм, побоюючись, що такі значні витрати можуть не виправдати себе в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше ми писали про судовий процес проти Google та його наслідки для рекламного ринку.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *