ЗМІ дізналися, скільки коштуватимуть безпілотне таксі та робофургон Ілона Маска

ЗМІ дізналися, скільки коштуватимуть безпілотне таксі та робофургон компанії Tesla, генеральним директором якої є американський підприємець та інженер Ілон Маск.
Безпілотне таксі Cybercab від компанії Tesla. Фото – tesla.com

Глава компанії Tesla 10 жовтня у голлівудській студії Warner Bros презентував нові розробки – кібертаксі Cybercab і робофургон Robovan. За словами мільярдера, безпілотний транспорт з’явиться на дорогах до 2027 року, пише видання «Kreschatic» із посиланням на агентство Associated Press.

Cybercab і Robovan
Безпілотне таксі Cybercab і робофургон Robovan від компанії Tesla. Фото – tesla.com

Роботаксі Cybercab, як очікують у компанії, коштуватиме до 30 000 доларів. Машина керується ШІ та оснащена індуктивними зарядними пристроями, які працюють без кабелю. Маск сподівається, що в Tesla прагнуть досягти прогресу і технології автономного водіння.

Окрім цього, підприємець похизувався перед публікою робофургоном Robovan. Цей безпілотний автобус зможе перевозити до 20 пасажирів. Цей транспорт також коштуватиме менше 30 000 доларів.

Журналісти звернули увагу на те, що презентація нових розробок відбулася саме у той момент, коли мільярдер намагається переконати інвесторів у тому, що компанія насамперед займається робототехнікою і ШІ.

У матеріалі зазначається, що застаріла лінійка електрокарів Tesla продається погано, оскільки політизація глави компанії кидає тінь на бренд серед споживачів-прихильників демократів.

Нагадаємо, раніше Маск анонсував зміни у функції блокування в соцмережі Х.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *