Як доглядати за блендером: поради по чищенню та обслуговуванню

Сьогодні блендер є мало не на кожній кухні. Це зручна та багатофункціональна техніка, за допомогою якої можливо готувати безліч страв.

Функціональність блендерів визначають насадки та технічні характеристики: що більше насадок є в комплекті, тим більше різноманітних рецептів можливо приготувати. Однак як доглядати за блендером, щоб він прослужив якмога довше?

Базова комплектація

Розглянемо на прикладі занурювального блендера. Зазвичай в базовому комплекті йде основна насадка-блендер та декілька додаткових. Блендер виконує саме функцію подрібнення та перемішування їжі. Найчастіше використовується для того, щоб зробити пюре – супи, овочі, фрукти, або навіть довести до однорідності тісто.

Вінчик використовується для збивання. Він має на таку міцну конструкцію, як вінчики для міксера, тому може впоратися зі збиванням невеликих об’ємів масла, яєць, вершків.

Чаша для подрібнення. На дні чаші з харчового пластику знаходяться ножі, які подрібнюють різні продукти. Часто використовується для того, щоб зробити невеликі порції фаршу, пюре з овочів, бобових, фруктів, або горіхові пасти.

В більш сучасних моделях в комплекті також йде чаша для шаткування та повноцінний міксер.

Як доглядати за блендером залежно від типу

Розпочнемо з того, що на сайті https://wo.ua/ua/blendery/ представлено дві базові конфігурації блендерів: стаціонарний та занурювальний. Стаціонарний блендер майже не має насадок, однак догляд за ним має декілька важливих нюансів.

Стаціонарний блендер

Має більші габарити та потужність, ніж занурювальний. Він може якісніше та швидше впоратися з деякими завданнями, наприклад, створенням однорідної текстури. Однак за рахунок габаритів стаціонарний блендер потребує певного підходу у догляді. 

Сам блендер (нижня частина, в якій розташовано двигун) мити під водою не можна, оскільки це електрична частина. Тому потрібно регулярно протирати його вологою серветкою або ганчіркою. Оскільки блендер знаходиться на кухні, на поверхню осідають жир та пил. Спочатку це майже непомітно, однак через пів року недбалого користування техніки буде неприємно навіть торкатися, не кажучи вже про гігієнічність приготування страв.

Стаціонарний блендер

Верхня чаша знімна, як і ножі. І ємність, і ножі можна мити в посудомийній машині. Однак зверніть увагу, що леза надзвичайно гострі, тому рекомендується мити їх губкою або серветкою, ні в якому разі не руками. Чаша без проблем миється теплою водою з додаванням засобу для миття посуду. Якщо чаша пластикова, краще мити одразу, щоб не подряпати потім, відмиваючи залишки продуктів скребком. Хоча для виготовлення елементів використовується харчовий пластик, все ж краще уникати зайвих подряпин.

Занурювальний блендер

Занурювальні блендери мають більше насадок.  Важливий момент: зазвичай ножі саме блендерної насадки не знімаються, а відстань між верхом насадки та поверхнею ножа занадто маленька, щоб туди можна було потрапити звичайною губкою для миття посуду. Через це часто залишаються фрагменти їжі. Тому варто ретельно мити ножі та під ножами, а також місця кріплення – саме там найчастіше утворюється сприятливий клімат для розмноження бактерій через неналежний догляд.

Вінчики вимагають окремого підходу. Потрібно ретельно мити кожен металевий фрагмент та місце кріплення.

Занурювальний блендер

Насадки для шаткування продуктів можна просто промити під краном. Цього буде достатньо, щоб змити залишки продуктів.

Загальні поради

Щоб подовжити життя блендера, важливо не лише правильно доглядати за його функціональними елементами, а й не перевантажувати його.

  1. Кожна модель має свій поріг потужності. Дотримуйтесь порад виробника щодо вибору режимів для різних продуктів. Наприклад, для того, щоб збити вершкове масло, потрібен вищий показник, ніж для збивання білків.
  2. Не дозволяйте пристрою перегріватися. Тривала робота перевантажує двигун. Це одразу відчутно, оскільки корпус також нагрівається. Якщо у вас великі обсяги роботи, краще дайте техніці змогу “відпочити”, вимкнувши її з розетки.
  3. Слідкуйте за тим, щоб в блендер не потрапляли тверді частинки, наприклад, шкаралупа від горіхів. Це може серйозно вивести пристрій з ладу.
  4. Не закладайте в блендер великі шматки продуктів. Краще порізати їх невеликими шматочками або на кубики.

Підібʼємо підсумки

Правильний догляд за блендером, який ви зможете придбати в інтернет-магазині https://wo.ua/ua/, є ключем до його тривалої та безперебійної роботи. Регулярне очищення насадок і чаш, а також уникнення перевантажень допоможуть зберегти ефективність пристрою та продовжити його термін служби. Особливу увагу слід приділяти очищенню ножів і місць кріплення, оскільки саме там можуть залишатися частинки їжі, сприятливі для розмноження бактерій. Дотримання простих рекомендацій щодо догляду та експлуатації гарантує, що блендер залишатиметься надійним помічником на вашій кухні протягом багатьох років.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *