Зрадника України і колишнього народного депутата Іллю Ківу знайшли мертвим в Росії

Колишнього депутата Верховної Ради України Іллю Ківу знайдено мертвим в Одинцовському районі Московської області
У Підмосков'ї знайдено мертвим колишнього депутата Верховної Ради Іллю Ківу. Фото - ukranews.com

Про це повідомляє провладне агентство РИА Новости з посиланням на екстрені служби, інформує «Kreschatic». Ківі було 46 років.

Першим про його смерть повідомив телеканал РЕН із посиланням на власні джерела. Також про смерть Ківи написали телеграм-канали Mash та «ВЧК-ОГПУ».

Його тіло виявили у селі Супонєве в Одинцовському районі Московської області, пише РИА Новости з посиланням на екстрені служби. Тіло Іллі Ківи у калюжі крові виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю «Величъ Country Club» у селі Супонєво, стверджує телеграм-канал Mash. За його даними, на правій скроні Ківи була різана рана, на лівій частині обличчя гематома.

Тіло Іллі Ківи знайшла співробітниця готелю вдень 6 грудня близько 15 години, пише Baza. Тіло Ківи знайшли поруч із котеджем у готелі, де Ківа проживав постійно, повідомив телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ». За його інформацією, ймовірно, на тілі Ківи знайшли сліди від вогнепальної зброї. У готелі «Величъ Country Club» заявили Msk1, що відбулася «якась помилка», а «в готелі все спокійно».

Про те, що Ківу вбито, також повідомила російська пропагандистка Маргарита Сімоньян.

Ілля Ківа – колишній український скандальний політик, уродженець Полтави. У 2014 році Ківа очолював східне крило «Правого сектору» та працював довіреною особою Дмитра Яроша на виборах президента України. У 2019 році Ківа брав участь у виборах президента від Соціалістичної партії, але програв, набравши менше одного відсотка голосів. У 2019-2021 роках Ківа був членом проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя», звідки його виключили після критики керівництва партії.

Перед повномасштабним вторгненням військ РФ в Україну Ілля Ківа виступав за те, щоб Росія та Україна об’єдналися. Він також підтримував Путіна, а також казав, що «українському народу потрібне звільнення». У березні 2022 року Верховна Рада позбавила Ківу депутатського мандата. У листопаді 2023 року суд в Україні заочно засудив колишнього депутата до 14 років за звинуваченням у державній зраді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що встановлено зрадників, які навели російську ракету на село Гроза (ФОТО)

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *