Ірландія різко зменшує розмір допомоги українським біженцям та вводить обмеження щодо проживання

Ірландія скоротить допомогу для новоприбулих українських біженців, які користуються державним житлом, до 38,80 євро на тиждень з 220 євро та встановить 90-денний ліміт на час, протягом якого вони можуть залишатися в державному житлі
Протестувальники виступають проти вторгнення Росії в Україну під час мітингу до Дня Незалежності України в Дубліні, Ірландія, 24 серпня 2022 року. Фото - REUTERS

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, трохи більше 100 000 українців втекли до Ірландії з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, що, враховуючи населення Ірландії в 5,3 мільйона, робить її найбільшою приймаючою стороною в Західній Європі на душу населення. Прем’єр-міністр Лео Варадкар заявив у вівторок, що в країні залишаються 80 000 осіб.

Зміни, які відбудуться на початку наступного року, не стосуватимуться тих 70 тисяч українців, які вже перебувають у державному житлі.

Уряд заявив, що змінює умови відповідно до того, що пропонується в інших частинах Західної Європи, а також для шукачів притулку з інших країн, які перебувають у державному житлі Ірландії.

У той час як зменшена виплата повернеться до 220 євро, коли одержувач залишить державний центр, Ірландська рада у справах біженців заявила, що переважній більшості буде важко, якщо не неможливо, знайти житло в умовах житлової кризи.

Урядова установа, яка відповідає за розміщення шукачів притулку, почала роздавати намети деяким новоприбулим минулого тижня після того, як закінчилося державне житло.

Минулого місяця рівень бездомності в Ірландії досяг чергового рекордного рівня: майже 13 200 людей перебували в тимчасовому житлі, тоді як кількість нерухомості, доступної для приватної оренди, протягом багатьох років була на рекордно низькому рівні.

Я дуже пишаюся тим, що ми як країна прийняли 100 000 українців в Ірландії, і я хочу дуже чітко сказати, що українці, які тікають від війни в Україні, залишаться бажаними в Ірландії

– сказав Варадкар у парламенті.

Також раніше ми писали про те, що з початку повномасштабної війни з України нелегально виїхали майже 20 тисяч чоловіків

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *