У Брянській області після атаки українських безпілотників горить нафтобаза: площа пожежі – тисяча квадратних метрів (ВІДЕО)

У Брянській області після атаки українського безпілотника розпочалася пожежа на нафтобазі у місті Клинці, розповів голова регіону Олександр Богомаз
Українські видання повідомляють, що удару завдали дрони військової розвідки. Фото - t.me/ostorozhno_novosti

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Meduza, за словами губернатора, дрон літакового типу нібито було придушено засобами радіоелектронної боротьби Міноборони РФ. При знищенні безпілотника «відбулося скидання боєприпасу на територію Клинцівської нафтобази». У російському військовому відомстві підтвердили, що дрон був збитий близько 06:40 за київським часом.

За попередньою інформацією місцевої влади, постраждалих немає. Пожежу намагаються загасити 13 пожежних автоцистерн. Площа загоряння — тисяча квадратних метрів, горять чотири резервуари з бензином, повідомив ТАРС із посиланням на оперативні служби. У соцмережах опублікували фотографії та відео пожежі.

За кілька годин після першої атаки Богомаз заявив, що ще два українські безпілотники збили над Погарським та Унецьким районами області — приблизно за 80 і 45 кілометрів від Клинців.

Клинцівська нафтобаза належить компанії «Брянськнафтопродукт», яка входить до «Роснафти», звернуло увагу видання The Moscow Times. У травні 2023 року губернатор Брянської області вже повідомляв про атаку на цю нафтобазу. Тоді було частково пошкоджено бетонну основу та цистерну для зберігання нафтопродуктів.

Джерела українських видань Hromadske та «Української правди» у спецслужбах країни заявили, що удар безпілотника по нафтобазі Клинцях – це чергова спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України на території Росії. Вони стверджують, що, крім брянської нафтобази, атаки безпілотників зазнав Тамбовський пороховий завод у місті Котовськ.

українські БПЛА
Фото – t.me/ostorozhno_novosti

Телеграм-канали Shot та Mash повідомляли, що в ніч проти 19 січня український безпілотник упав на території Тамбовського порохового заводу. Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров заявив, що підприємство працює штатно і вживають усіх заходів для безпеки мешканців регіону.

«Путін сконцентрував найбільше коштів РЕБ та ППО на українських окупованих територіях, військові об’єкти на території РФ і далі відпрацьовуватимуться», — сказало джерело «Української правди». Офіційно влада України атаку не коментувала.

За останні два дні це друга відома атака українських безпілотників на нафтобазу у Росії. У ніч проти 18 січня метою удару став Петербурзький нафтовий термінал — уламки збитого дрона знайшли на території підприємства. ЗМІ писали, що безпілотників могло бути кілька, але Міноборони РФ повідомило, що в Ленінградській області було збито лише один літальний апарат.

Власник терміналу заявив, що масштабних руйнувань вдалося уникнути. Губернатор Петербурга Олександр Беглов повідомив, що “у зв’язку з інцидентом, що трапився в Ленінградській області”, ніхто не постраждав.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин заявив, що дрон, який атакував Петербург, пролетів 1250 кілометрів. Він також повідомив, що апарат створили в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українські ударні безпілотники вперше атакували Петербург

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *