Польські фермери оголосили про новий загальнонаціональний страйк і заблокують весь кордон з Україною

Профспілка польських фермерів «Солідарність» планує загальний страйк, який розпочнеться наступної п’ятниці з блокуванням прикордонних переходів між Польщею та Україною
Польські фермери планують загальний страйк і блокування кордону з Україною. Фото - railway.supply

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, фермери у Франції, Бельгії, Португалії, Греції та Німеччині протестувють проти впливу на сільське господарство прагнення ЄС боротися зі зміною клімату, а також через відкриття дверей дешевому українському імпорту для допомоги Києву у військових умовах.

Скарги фермерів по всій Європі включають те, що вони «задихаються» екологічними правилами, податками, зростанням витрат і недобросовісною конкуренцією з-за кордону.

Наш терпець урвався. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти.

– йдеться в заяві профспілки в четвер.

Крім того, пасивність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською Комісією щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України не залишають нам іншого виходу, окрім як оголосити загальний страйк.

Розчарування європейських фермерів досягло піку в Брюсселі в четвер, де фермери закидали яйцями та камінням Європейський парламент, запалювали пожежі та запускали феєрверки, вимагаючи від лідерів ЄС на саміті зробити більше, щоб допомогти їм.

протести
Демонстрант кидає шину через барикаду під час протесту фермерів з Бельгії та інших європейських країн біля Європейського парламенту в день саміту ЄС у Брюсселі, Бельгія, 1 лютого. Фото – reuters.com

У «Солідарності» повідомили, що окрім блокування переходів з Україною, плануються точкові блокування доріг по всій країні з 9 лютого по 10 березня.

Раніше окрема організація польських фермерів заблокувала ключовий пункт пропуску на кордоні з Україною, але акцію протесту призупинили 6 січня після того, як новий уряд погодився з її вимогами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Польщі готовий підписати угоду з фермерами для припинення блокади кордону

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *