Вони гірші за расистів – Байден жорстко розкритикував республіканців через блокування пакету допомоги Україні

Джо Байден звинуватив республіканців у Конгресі в тому, що вони «гірші» за расистських сенаторів США 1960-х років через їхню відмову підтримати додаткове фінансування для України
Президент США заявив, що республіканці не вірять у базові демократичні принципи, оскільки вони не підтримують фінансування України. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, останніми тижнями президент США розчарований тим, що республіканці в Палаті представників заблокували додатковий пакет допомоги на суму 60 мільярдів доларів, щоб допомогти Україні боротися з Росією.

Виступаючи на зборі коштів у Сан-Франциско в середу, президент сказав:

Я був сенатором з 1972 року. Я працював зі справжніми расистами. Я працював зі Стромом Термондом. Але знаєте що? Ці хлопці [республіканці в Конгресі] гірші. Ці хлопці не вірять у базові демократичні принципи.

Байден додав, що Термонд робив «жахливі речі», але «принаймні ви могли б працювати з деякими з цих хлопців», додавши: «Республіканці знову і знову показують, що вони партія хаосу та розколу».

Джо Байден
Фото – thehill.com

Стром Термонд був сенатором від Південної Кароліни, відомим своєю підтримкою расової сегрегації та рішучою опозицією до Актів про громадянські права 1957 та 1964 років. Він залишався в Сенаті до своєї смерті в 2003 році, у віці 100 років.

Байден також повідомив, що дев’ять глав держав приватно сказали йому, що «ти маєш перемогти» на президентських виборах 2024 року, коли його суперником буде Дональд Трамп. Він сказав:

Не тому, що я такий особливий, а тому, що на карту поставлена демократія, якщо переможе інший. Дев’ять глав держав сказали мені це.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Джо Байден погодився зустрітися з Майком Джонсоном, щоб обговорити допомогу Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *