Війна в Україні: головні новини станом на 739 день повномасштабного російського вторгнення

Зеленський закликає Захід посилити протиповітряну оборону України. Фото - president.gov.ua

«Росія продовжує завдавати ударів по мирному населенню» – написав український президент у соцмережі в суботу. У своєму пості Зеленський також зазначив: «Нам потрібно більше ППО від наших партнерів. Нам потрібно зміцнити український повітряний щит, щоб захистити наш народ від російського терору».

Близько 10 людей досі вважаються зниклими безвісти після обстрілу одеської дев’ятиповерхівки, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в Telegram. Майже 100 рятувальників протягом ночі продовжували пошуково-рятувальну операцію. Збройні сили України заявили, що Одеську область атакували вісім безпілотників, сім з яких збили.

Одеса
Зруйнована багатоповерхівка в Одесі. Фото – ukr.net

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв провести повне розслідування після того, як нібито запис конфіденційних переговорів про війну в Україні був поширений у російських соціальних мережах, що викликало величезне збентеження у Берліна. Міністерство оборони Німеччини вважає, що розмову в підрозділі військово-повітряних сил було «перехоплено», заявив речник міністерства. На записі німецькі офіційні особи обговорюють удари по Криму та доставку до Києва ракет великої дальності.

Україна в суботу збила ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34, повідомив командувач ВПС України Микола Олещук в Telegram.

Безпілотник впав на житловий будинок у Санкт-Петербурзі, повідомляє російське державне інформаційне агентство. У повідомленні РІА Новини йдеться, що шість осіб отримали медичну допомогу після вибуху в суботу вранці в північно-західному російському місті.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 738 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *