Війна в Україні: головні новини станом на 817 день повномасштабного російського вторгнення

У неділю Росія завдала удару по курорту на березі озера на околиці Харкова та атакувала села в області, убивши щонайменше 11 людей і поранивши десятки
Шестеро людей загинули та десятки отримали поранення після двох хвиль ударів по курорту на околиці Харкова. Фото - AP

Прокуратура повідомила, що шість людей загинули на курорті, один зник безвісти, а 27 отримали поранення. Рятувальники повідомили, що за першим ударом послідував другий приблизно через 20 хвилин, націленим на бригади швидкої допомоги на місці події. «Військових тут ніколи не було», — сказав Ярослав Трофимко, інспектор міліції, який прибув після першого удару, а потім його наздогнав другий.

Ще п’ятеро людей загинули і дев’ять отримали поранення пізніше в двох селах Куп’янського району. Місцевий губернатор Олег Синєгубов повідомив, що російські війська обстріляли два села району із системи залпового вогню. Прокуратура повідомила, що одна людина була вбита під час російського обстрілу у місті Вовчанськ. Троє людей отримали поранення.

Як повідомляє «Kreschatic», Британія та Фінляндія підпишуть у понеділок угоду про стратегічне партнерство для зміцнення зв’язків і протидії загрозі російської агресії, заявив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон. Згідно з прес-релізом МЗС, обидві країни оголосять Росію як «найзначнішу та пряму загрозу європейському миру та стабільності». «Оскільки ми разом підтримуємо Україну, в тому числі через надання військової допомоги та навчання, ми чітко розуміємо, що загроза російської агресії після війни, яку вона розпочала, не терпітиметься», — сказав Кемерон. Країни працюватимуть разом, щоб протистояти російській дезінформації, зловмисній кібердіяльності та підтримувати відновлення, реконструкцію та модернізацію України, повідомляє МЗС.

війна в Україні
Девід Кемерон. Фото – Reuters

Президент України Володимир Зеленський заявив, що цього тижня Збройні сили України зміцнили свої позиції в Харкові та «фактично знищують» окупаційні війська в Донецькій області, зокрема біля Часового Яру. «Насправді окупантам не вдається досягти своєї мети розтягнути наші сили та послабити Україну на широкому фронті від Харківської до Донецької областей», – сказав він.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 815 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *