Україна відкриває ринок вибухівки для збільшення темпів виробництва боєприпасів

Уряд України ухвалив постанову, що відкриває внутрішній ринок для виробництва вибухових речовин і детонаторів. 
Снаряди. Фото - Zn.ua

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на тг-канал Михайла Федорова

За словами урядовців, раніше процес отримання дозволів і ліцензій для виробництва вибухових матеріалів був складним і довготривалим. Документація могла займати від року до півтора, а іноді й більше. Серед численних етапів найтривалішим був процес отримання ліцензії на управління відходами, що затягнувся на шість місяців, а додаткові три місяці витрачалися на дозвіл щодо здійснення операцій з відходами. Загалом виробники проходили до десяти різних бюрократичних процедур.

Нове урядове рішення значно спростить ці процедури, скоротивши час на оформлення документів до одного місяця. Це дозволить підприємствам швидше розпочати виробництво та задовольняти потреби Збройних сил України.

Подібний підхід раніше було успішно застосовано для розвитку внутрішнього ринку дронів, роботизованих систем, засобів радіоелектронної боротьби та боєприпасів. Ці кроки вже продемонстрували свою ефективність на полі бою, і тепер аналогічний підхід застосовують до ринку вибухових матеріалів.

За даними Офісу Президента, у першому кварталі 2024 року українські виробники виготовили на 24,8% більше озброєння та боєприпасів, ніж за аналогічний період минулого року. Сьогодні в Україні працює близько 500 підприємств оборонно-промислового комплексу, що нараховують майже 300 тисяч працівників. Вони виробляють широкий спектр продукції: від снарядів, гармат і мінометів до бронетехніки, протитанкових комплексів і систем радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у ЗСУ відзвітували, скільки окупантів і техніки «демілітаризували» за тиждень.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *