Війна в Україні: головні новини станом на 938 день повномасштабного російського вторгнення

Блінкен ознайомився з планом Києва щодо припинення війни. Зеленський представить його на Генасамблеї ООН наступного тижня
Український військовослужбовець стоїть у православному храмі, сильно пошкодженому російським бомбардуванням у Новоекономічному. Фото - Guardian

Державний секретар США Ентоні Блінкен був поінформований під час своєї поїздки до Києва про елементи українського плану щодо припинення війни, повідомив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер. Очікується, що президент України Володимир Зеленський представить цей план на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня. Посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд зазначила, що Вашингтон ознайомився з планом і вважає, що він може стати успішною стратегією.

Як повідомляє “Kreschatic“, атака безпілотником спричинила пожежу та часткову евакуацію мешканців у місті Торопець, що в західній частині Тверської області Росії. За словами місцевого губернатора Ігоря Рудені, пожежники намагаються приборкати вогонь. У Торопці, місті з населенням трохи більше 11 тисяч, знаходився арсенал для зберігання ракет і боєприпасів. Інформації про постраждалих поки немає.

У вівторок російські ЗМІ та проросійські блогери повідомили, що російські війська захопили місто Українськ у східному Донбасі. За їхніми даними, російські військові підняли свій прапор на вентиляційній шахті шахти на околицях міста, яке до війни мало понад 10 тисяч мешканців. Генеральний штаб Збройних сил України в своєму вечірньому зведенні не згадував про зміну контролю над Українськом, повідомляючи лише про 34 атаки поблизу міста Покровськ.

Нові дослідження Microsoft виявили, що фальшиве твердження про те, що кандидат у президенти США Камала Гарріс у 2011 році спричинила ДТП у Сан-Франциско, внаслідок якого 13-річну дівчинку паралізувало, є результатом операції російської дезінформації. Операцію проводила прокремлівська група «Storm-1516», яка поширювала неправдиву інформацію через вигаданий новинний сайт «KBSF-TV».

Тим часом, Meta (Facebook) оголосила про заборону на своїх платформах RT, “Россия Сегодня” та інших російських державних медіа за використання маніпулятивних тактик для впливу на громадську думку. Кремль різко розкритикував це рішення, яке стало серйозним кроком у протидії російській пропаганді на найбільших соціальних платформах світу.

У вівторок російські війська завдали масованих обстрілів по південно-східній частині Запорізької області України, що призвело до загибелі двох людей та поранення п’яти, повідомив губернатор Іван Федоров. Рятувальні бригади шукали людей під завалами у місті Комишуваха.

Олімпійський чемпіон України з боксу Олександр Усик був звільнений після затримання в аеропорту Кракова в Польщі, повідомив у середу президент Володимир Зеленський. Усик повідомив, що це було «непорозуміння», яке швидко вирішилося, і подякував усім за підтримку. Усик активно допомагає українським силам через свій благодійний фонд, який постачає швидкі та гуманітарну допомогу на фронт.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 937 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version