Україна обрала Індію своїм головним посередником у досягненні мирної угоди із Росією – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що Україна обрала Індію своїм головним посередником для сприяння завершенню війни і досягнення мирної угоди із Російською Федерацією.
Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Фото – president.gov.ua

Американське видання Politico, посилаючись на слова анонімного українського високопосадовця, пише, що Київ обрав своїм головним посередником для сприяння завершенню війни главу уряду індії Нарендру Моді, інформує «Кreschatic».

Співрозмовник журналістів стверджує, що українське керівництво вбачає в Індії надійного партнера для досягнення мирної угоди із РФ. Раніше Зеленський критикував індійського прем’єр-міністра за обійми із лідером росіян Володимиром Путіним, однак зараз Київ все більше бачить країну нейтральним і перспективним посередником у переговорному процесі із Кремлем.

ЗМІ зазначає, що спроби зіграти роль миротворця такими державами, як Саудівська Аравія, провалилися, «нейтральний» Китай надає допомогу агресору, а Бразилію українська влада звинувачує у тому, що вона стала на бік Москви.

Тому у Києві сподіваються на те, що саме Індія активно долучиться до розробки мирної формули і допоможе у перемовинах із Росією, оскільки вона здатна вести діалог одночасно з двома сторонами, підтримуючи територіальну цілісність і суверенітет України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розкритикував «мирні пропозиції» Дональда Трампа і Джей Ді Венса, назвавши це небезпечними сигналами.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *