В Північнїй Кореї запустять військовий супутник для протидії «мілітаризації космосу» США

Програма розвідувальних супутників Північної Кореї є «незамінним» заходом для протидії космічній мілітаризації США, спрямованою на посилення потенціалу Сполучених Штатів для нанесення превентивного ядерного удару та забезпечення «світової переваги».
В Північнїй Кореї в черговий раз запустять військовий супутник. Фото - unian.net

Про це йдеться у державних ЗМІ Північної Кореї, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters.

Рі Сон Цзінь (Ri Song Jin), якого називають дослідником Національного управління аерокосмічних технологій КНДР, звинуватив Сполучені Штати у прагненні посилити військову гегемонію в Азії шляхом розширення своїх космічних сил у статті під назвою «Розгортання космічних сил США з метою превентивної агресивної війни».

Рі відзначив нещодавню поїздку командувача Космічними силами США до Токіо та розгортання компоненту Космічних сил у Південній Кореї, де його члени вперше взяли участь у спільних військових навчаннях цього року.

Такі кроки були «нічим іншим, як закамуфльованою завісою, щоб прикрити сценарій превентивного нападу на антиамериканські та незалежні країни», сказав Рі, згадавши Північну Корею, Китай і Росію.

Тепер, коли США наполягають на мілітаризації космосу з превентивним ядерним ударом як кінцевою метою, масово вводячи космічні сили на Корейський півострів, розвиток космосу, включаючи військовий розвідувальний супутник, є важливим, незамінниим стратегічнимй варіантом для гарантування інтересів безпеки та права на існування КНДР

– сказав Рі,

Нагадаємо, Північна Корея вже двічі не змогла вивести на орбіту супутник-шпигун, як у травні, так і в серпні, і пообіцяла спробувати ще раз у жовтні.

Також раніше ми писали про те, що новий атомний підводний човен Китаю може змінити світовий баланс сил

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *