Спікер парламенту Угорщини підписав ратифікацію вступу Швеції до НАТО і направив її Орбану

Спікер парламенту Угорщини Ласло Ковер підписав ратифікацію вступу Швеції до НАТО та передав закон до офісу президента для оприлюднення
Спікер парламенту Угорщини Ласло Ковер. Фото - hungarytoday.hu

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, інформація про це з`явилась на сайті парламенту в суботу.

Законодавці схвалили вступ Швеції до НАТО 26 лютого, подолавши останню перешкоду перед історичним кроком північної країни, чий нейтралітет тривав протягом двох світових війн і холодної війни.

Голосування в Угорщині поклало кінець місяцям затримок завершення зміни політики безпеки Швеції та послідувало за візитом прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона, під час якого дві країни підписали угоду про зброю.

парламент
Зала засідань парламенту Угорщини. Фото – cnn.com

Уряд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зіткнувся з тиском з боку союзників по НАТО, щоб він погодився і закріпив вступ Швеції до альянсу. Тепер президент Угорщини має до п’яти днів, щоб оприлюднити закон.

Стокгольм відмовився від політики позаблоковості заради більшої безпеки в рамках Організації Північноатлантичного договору після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що через скандал з відставкою президента Віктор Орбан може зіштовхнутися з непередбачуваними наслідками

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *