Експорт з Китаю графіту, що використовується у виробництві акумуляторів електромобілів, різко зріс

Китайський експорт природного графіту, матеріалу, який використовується в акумуляторах електромобілів, відновився після низьких показників у грудні
Китайський експорт графіту для батарей зріс після грудневого мінімуму. Фото - Сіньхуа

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, тоді Пекін запровадив жорсткі заходи, щоб посилити контроль над поставками мінералів, таких як графіт для акумуляторів, життєво важливих для передового виробництва.

Згідно з останніми даними китайської митниці, продажі за кордон зросли до 6 275 тонн у січні та 10 722 тонн у лютому. У грудні обсяги впали до 3 973 тонн. В минулому році Китай експортував графіт для акумуляторів у середньому обсязі близько 17 000 тонн на місяць до жовтня, що свідчить про те, що розтягнутий процес дозволів уряду продовжує перешкоджати торговим потокам.

графіт для акумуляторів
Фото – Bloomberg

Експортні обмеження зазвичай розглядаються як відповідь Пекіна на торговельні бар’єри, встановлені західними країнами щодо китайської продукції. Про обмеження було оголошено лише через кілька днів після того, як США активізували зусилля, щоб не допустити до Китаю передові напівпровідникові мікросхеми.

І напруга зростає. За словами обізнаних людей, адміністрація Байдена розглядає можливість внесення до чорного списку низки китайських напівпровідникових фірм, пов’язаних з Huawei Technologies Co., після того, як минулого року телекомунікаційний гігант зробив значний технологічний прорив.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експорт Китаю в листопаді зріс вперше за 7 місяців, в той час як імпорт впав

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *