Росія звільнить ще шістьох українських дітей за посередництва Катару

Росія погодилася звільнити ще шістьох українських дітей і дозволити їм возз’єднатися зі своїми родинами в Україні за посередництва Катару
Діти грають на майданчику перед зруйнованими ракетами будинками в Запоріжжі. Фото - AP

Про це заявила у вівторок Лолва Аль-Хатер, державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Washington Post.

Ці діти були примусово переміщені до Росії або опинилися на окупованій Росією території в Україні. За словами офіційного представника, поінформованого про операцію, у вівторок планується, що група з шести осіб покине Москву та вирушить через Білорусь до України.

Мати одного 11-річного хлопчика в групі є українським військовослужбовцем і утримується в полоні в Росії, додав чиновник, який говорив на умовах анонімності через делікатність питання. Його батько помер приблизно десять років тому, і тепер він залишиться з тіткою по материнській лінії. Досі він проживав у родичів на окупованій Росією території Донецькій області, повідомив чиновник.

Грунтуючись на імпульсі останніх тижнів, Катар продовжує відігравати посередницьку роль між українським і російським урядами, успішно сприяючи возз’єднанню шести українських дітей зі своїми сім’ями напередодні свят

– сказала Аль-Хатер.

За її словами, останні возз’єднання сімей є «частиною поточної ініціативи, очолюваної Катаром у відповідь на запити Росії та України щодо визначення та вивчення потенційних сфер співпраці».

Сьогоднішнє оголошення знаменує собою ще один невеликий, але значний крок вперед у цьому процесі співпраці

– додала вона.

Катар тривалий час виступає посередником між різними міжнародними сторонами, а також допомагає у звільненні заручників, утримуваних ХАМАС у Газі. Доха підтримувала зв’язки з лідерами ХАМАС, зокрема приймаючи їх у Катарі в останні роки. Катар також вів переговори про звільнення американців з Ірану та виступав ключовим посередником з Талібаном.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Росія звільнила чотирьох українських дітей за посередництва Катару

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *