В СБУ пояснили, навіщо посилили безпекові заходи у центрі Києва

Планові безпекові (контррозвідувальні) заходи на території Шевченківського району Києва проводить Служба безпеки України. Головні об'єкти перевірки це Софійська і Михайлівська площі та прилегла територія
Служба безпеки проводить планові контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Шевченківського району Києва. Фото - СБУ/Facebook

Як повідомляє «Kreschatic», основна мета цих заходів – перевірка та підвищення захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей від диверсійних загроз, пояснили в СБУ.

Проведення контрдиверсійних заходів відбувається у співпраці з Управлінням державної охорони, Національною поліцією, Військовою службою правопорядку ЗСУ та іншими військовими та цивільними підрозділами, які залучені до захисту столиці.

У рамках цих заходів проводиться огляд території та окремих будівель та приміщень (помешкання, офіси, місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, закладів сфери громадського обслуговування тощо) з метою виявлення заборонених предметів, а також перевірка осіб, які перебувають у центральній частині міста.

СБУ
Фото – СБУ/Facebook

Проведення таких заходів буде здійснюватися з урахуванням законів, що діють у воєнний час. Це може призвести до обмежень у русі по місту, перевірки документів та транспорту.

СБУ закликає громадян розумно ставитися до можливих незручностей та відповідати на вимоги правоохоронних органів. Також наголошується на необхідності мати при собі документи, що посвідчують особу, та дотримуватися режиму комендантської години.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ затримала колишнього «регіонала», який наводив авіабомби РФ на нові оборонні лінії ЗСУ

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати