TikTok почне видаляти музику та відеокліпи, створені штучним інтелектом

Нова угода TikTok з Universal Music Group (UMG) містить ключове положення: відеододаток погодився видаляти неавторизовану музику, створену штучним інтелектом
Нова угода TikTok Universal Music передбачає обмеження музики, створеної штучним інтелектом. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», угода між додатком, що належить ByteDance, і найбільшим у світі звукозаписним лейблом Universal Music, який володіє правами на таких мегазірок, як Тейлор Свіфт і Біллі Айліш, нарешті поклала край багатомісячній ворожнечі через компенсацію та поширення музики, створеної штучним інтелектом, пише Bloomberg.

TikTok розробить інструменти для покращення атрибуції виконавців і авторів пісень, йдеться в заяві компаній у четвер, що є ключовою проблемою для музичної індустрії, яка стикається зі швидким поширенням матеріалів, створених ШІ, в Інтернеті. TikTok має більше мільярда користувачів, хоча UMG каже, що додаток приносить лише 1% його доходу.

Штаб-квартира Universal Music Group у Санта-Моніці, штат Каліфорнія. Фото – Bloomberg

Технологія діпфейку, яка дозволяє відтворювати відомих артистів, набирає обертів. Пошуковий запит «Taylor Swift AI» у TikTok показує кілька відео, у яких пропонуються пісні, згенеровані штучним інтелектом, з голосом виконавиці, а популярний жанр передбачає використання технології для створення кавер-версій на пісні інших виконавців. Більшість із цих відео позначено як створені штучним інтелектом, але вони, тим не менш, зібрали сотні тисяч переглядів.

TikTok
Тейлор Свіфт. Фото – Bloomberg

У січневому відкритому листі UMG поскаржився, що TikTok заповнений музикою, створеною штучним інтелектом, і спонсорував заміну виконавців штучним інтелектом. Лейбл почав знімати музику з TikTok у лютому, коли переговори між компаніями затягнулися. Ці зусилля досягли успіху, можливо, якраз через Тейлор Свіфт, найбільшою зіркою Universal Music, музика якої продовжувала з’являтися на платформі TikTok після того, як вона випустила свій альбом 19 квітня.

UMG також був першим партнером YouTube для його нового «інкубатора штучного інтелекту», створеного в серпні минулого року для управління правами та монетизацією музики, створеної штучним інтелектом, на величезній відеоплатформі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Китай обурений забороною TikTok в США

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати