Безпілотники атакували вісім регіонів Росії, під удар потрапили об’єкти енергетики та НПЗ

Міністерство оборони РФ заявило, що російські засоби ППО збили або перехопили 12 українських безпілотників над територією Росії у ніч проти 2 травня
Дим здіймається після того, як безпілотник завдає удару по нафтопереробному заводу у Рязані. Фото - скріншот відео

Як повідомляє «Kreschatic», згідно з заявою російських військових, п’ять дронів знищили над територією Брянської області, три – над Краснодарським краєм, два – над Ростовською областю, по одному над Курською та Білгородською областями.

Під удар безпілотників, за повідомленнями регіональної влади, потрапили щонайменше три регіони, про які Міноборони РФ не згадує. Так, у Смоленській області, як заявив губернатор Василь Анохін, безпілотники намагалися атакувати об’єкт цивільної енергетичної інфраструктури у Рославльському районі, ніхто не постраждав.

В Орловській області під час спроби знешкодити безпілотники у Глазунівському та Свердловському районах пошкодження отримали об’єкти енергетичної інфраструктури, повідомив губернатор Андрій Кличков. За його словами, внаслідок того, що сталося, частково порушено електропостачання. Чи є постраждалі, глава регіону не уточнив.

У Воронезькій області, як розповів губернатор Олександр Гусєв, протягом семи з половиною годин діяла небезпека атаки БПЛА. Наслідки обстрілу місцева влада не коментувала.

У Краснодарському краї безпілотники збили в районі селища Афіпський, повідомили телеграм-канали Shot та Astra. Місцеві жителі розповіли, що чули три вибухи. Передбачається, що дрони збили на підльоті до Афіпського НПЗ, який розташований за три кілометри від селища. Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв на цей момент не коментував.

атака безпілотників
Афіпський НПЗ. Фото – rbc.ua

У Курській області внаслідок атаки українського БПЛА ушкодження отримали лінії електропередачі, через що в одному населеному пункті немає світла, заявив губернатор Роман Старовойт.

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз розповів, що один БПЛА знищили над Стародубським муніципальним округом, два – над Погарським районом. Де збили ще два безпілотники, він не уточнив. Губернатор додав, що постраждалих та руйнувань немає.

У Ростовській області сили ППО збили два безпілотники в районі Новошахтинська та Каменська-Шахтинського, заявив губернатор Василь Голубєв. За його словами, внаслідок атаки постраждалих та пошкоджень немає.

Влада Білгородської області не коментувала повідомлення про атаку безпілотника.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що невідомі безпілотники атакували п’ять російських регіонів, під прицілом були паливно-енергетичні об’єкти

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати