Ізраїль посилює захист: лазерна система “Iron Beam” стане на варту неба

"Iron Beam" стане символом нової ери в оборонних технологіях та зміцнює позиції Ізраїлю на глобальному рівні.
Iron Beam. Фото - DefenseScoop

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Ізраїль активно готується до запуску інноваційної лазерної системи “Iron Beam”, яка здатна ефективно протидіяти загрозам із повітря. Ця високотехнологічна розробка зможе нейтралізувати ракети, дрони та мінометні снаряди за допомогою спрямованого лазера, забезпечуючи майже безкоштовну оборону.

Система розроблена ізраїльською компанією Rafael Advanced Defense Systems та покликана суттєво посилити існуючі комплекси ППО, які вже довгий час працюють на межі своїх можливостей через тривалі конфлікти на декількох фронтах.

Запуск “Iron Beam” запланований на наступний рік. Технологія обіцяє радикально знизити витрати на знищення повітряних загроз, що є особливо важливим у сучасних умовах, коли економія ресурсів набуває стратегічного значення.

Наразі Ізраїль також отримав фінансову підтримку від США, що дозволить швидше розгорнути цю систему. Уряд очікує, що частина з 5,2 мільярда доларів, які надасть Вашингтон, буде спрямована на новий лазерний захист. Новий комплекс здатен не лише скоротити фінансові витрати, але й забезпечити більш безпечне перехоплення, оскільки не залишає небезпечних уламків. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що аналітики ISW пояснили, чому Путіну доведеться різко змінити план ведення війни проти України.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *