Набий їм морду, покажи, що ти справжній білорус – Лукашенко звернувся до спортсменів, які поїдуть на Олімпіаду

Олександр Лукашенко заявив, що білоруські спортсмени повинні самі приймати рішення про участь в Олімпіаді в нейтральному статусі, але тим, хто все ж таки поїде на Ігри, він порадив «набити морду» суперникам
Лукашенко на зустрічі з місцевими жителями Костюковичського району. Фото - belta.by

Про заяву Лукашенко повідомляє білоруське агентство «БелТА».

Це справа спортсмена. Якщо він вирішить брати участь в Олімпіаді, він ще зліший буде. Ви ж розумієте, настрій і агресивність у спорті важливе має значення. Але якщо вже ти відібрався і їдеш туди у нейтральному статусі, набий їм морду, покажи їм, що ти справжній білорус. Ми все одно розумітимемо, що ти білорус, і коли ти вийдеш переможцем — це для нас хороша тема, щоб ми їм ще й політично морду набили.

– заявив Лукашенко на зустрічі з жителями Костюковичського району.

Як повідомляє «Kreschatic», він також додав, що розуміє спортсменів, які хочуть взяти участь в Олімпіаді у нейтральному статусі. «Хоче поїхати – нехай їде та виступає, але лише гідно виступає, щоб ми ним пишалися. Я ні на кого тиснути не буду і наполягати не буду», — сказав Лукашенко.

Лукашенко
Фото – belta.by

Російських та білоруських спортсменів усунули від участі у більшості міжнародних змагань після повномасштабного вторгнення Росії до України.

У грудні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомив, що російські та білоруські спортсмени зможуть виступити на Олімпіаді, але лише у нейтральному статусі (без прапора та гімну) – і лише в індивідуальних видах спорту. До змагань також не допустили спортсменів, які публічно підтримали війну в Україні або уклали контракт із збройними силами Росії чи Білорусі.

Пізніше у МОК уточнили, що російські та білоруські спортсмени не братимуть участі у параді на церемонії відкриття Олімпіади, яка відбудеться у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

У квітні глава Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков різко розкритикував російських тенісистів, які мають намір виступити на Іграх у нейтральному статусі. Тоді Поздняков заявив, що «розділяє та підтримує» позицію президента Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірини Вінер, яка назвала спортсменів, які готові виступити в нейтральному статусі, «командою бомжів без прапора, гімну, уболівальників». У свою чергу, Поздняков назвав їх «командою іноагентів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Лукашенко придумав, як помститися «недружнім» країнам за санкції

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати