Внаслідок обвалу автомагістралі в Китаї загинуло 19 людей

Дев'ятнадцять людей загинуло внаслідок обвалу ділянки дороги на схилі гори в китайській провінції Гуандун після сильних дощів
Катерина Ткач 392 1 comment
Державні ЗМІ Китаю опублікували фотографії, на яких видно величезний розрив на схилі гори. Фото - CCTV

Тридцять інших були доставлені в лікарню після того, як 17,9-метрова ділянка автомагістралі Мейлонг обвалилася вночі у середу.

Влада поки не повідомляє причини інциденту, пише BBC. На зображеннях, опублікованих в державних ЗМІ, видно величезний обвал на лісистому схилі гори під шосе.

Як повідомляє «Kreschatic», за даними державних ЗМІ, 30 осіб, які перебувають у лікарні, “наразі не знаходяться в групі ризику”. Уряд провінції направив на місце події 500 екстрених співробітників.

На кадрах, які, здається, були зроблені незабаром після обвалення, видно полум’я та чорний дим, що клубочиться з-під шосе. На іншому відео, опублікованому державними ЗМІ, видно купу обгорілих автомобілів, частково покритих брудом.

обвал автомагістралі
Фото – Weibo

Гуандун, найбільш густонаселена провінція Китаю, минулого тижня постраждала від раптової повені, внаслідок якої загинуло чотири людини та стало вимушеними переселенцями 110 000 осіб.

Повені також пошкодили десятки будинків та спричинили закриття шкіл, а також скасування та затримки рейсів. Влада оцінила економічні втрати в 140,6 млн юанів (19,4 млн доларів США).

Жахлива погода продовжувалася на вихідних, коли торнадо спустошив фабричний район у столиці провінції Гуанчжоу, убивши п’ятьох людей і поранивши ще 33. Також на місто випав град розміром з м’яч для гольфу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через санкції Китай скоротив імпорт вугілля з Росії на 21%

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment