ХАМАС знову відмовився від угоди про припинення вогню в Газі

Високопоставлений чиновник ХАМАС повідомив агентству новин AFP, що на даний момент реакція групи на запропоновану угоду про перемир'я за посередництва Єгипту та Катару була «негативною», але обговорення все ще триває
Сухейл аль-Хінді заявив, що відповідь ХАМАС на план припинення вогню та звільнення заручників негативна. Фото - middleeastmonitor.com

Як повідомляє «Kreschatic», метою угруповання залишається «припинення цієї війни», сказав Сухейл аль-Хінді AFP. Вважається, що група прагне повного виведення ізраїльських військ із території Гази з пропозицією, щоб потім була тривала програма відновлення території, протягом якої вона зобов’язалася не відновлювати жодних військових об’єктів.

Це суперечить заявленим цілям ізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, який дав зрозуміти, що Ізраїль має намір розпочати наземну операцію в Рафаху незалежно від результату угоди. Ізраїль стверджує, що бійці ХАМАС втекли на південь Смуги. «Ми увійдемо в Рафах і знищимо там батальйони ХАМАС з угодою або без неї», – сказав Нетаньяху цього тижня.

Вважається, що планом запропонованої програми звільнення заручників є 40-денна пауза в боях, тоді як спочатку жінок звільняють партіями по три кожні три дні. Також вважається, що ХАМАС та інші угруповання захопили та викрали близько 250 осіб 7 жовтня з південного Ізраїлю, причому 133 з них, як вважають, все ще знаходяться в полоні, не всі з яких, можливо, живі.

війна в Ізраїлі
Солдат стоїть біля входу у великий тунель ХАМАС, знайдений поблизу прикордонного переходу Ерез на півночі сектора Газа. Фото – Israel Defense Forces

Офіційний представник ХАМАС Хінді, розмовляючи з AFP по телефону, сказав, що ХАМАС і всі палестинські фракції опору дуже зацікавлені в тому, щоб припинити цю божевільну війну проти палестинського народу, яка поглинула все».

“Але це буде не за будь-яку ціну”, – додав він, підкресливши, що група “за жодних обставин не може підняти білий прапор або здатися умовам ізраїльського ворога”.

У середу міністр закордонних справ Єгипту Саме Шукрі закликав усі сторони «проявити необхідну гнучкість» для досягнення угоди, «яка зупинить кровопролиття палестинців». Очолюване ХАМАС міністерство охорони здоров’я оцінило кількість загиблих у секторі Газа у понад 34 тисячі.

Відвідуючи регіон останніми днями, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ХАМАС є єдиною перешкодою для забезпечення паузи у бойових діях і що їм потрібно «швидко прийняти рішення» прийняти те, що він назвав «щедрою» пропозицією Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ХАМАС вивчає пропозицію Ізраїлю про 40-денне перемир’я у війні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати