Турецька авіакомпанія веде переговори з Airbus та Boeing про замовлення рекордної кількості літаків

Turkish Airlines веде переговори з американською Boeing Co. і європейською Airbus SE щодо додаткового замовлення 235 літаків після мегазамовлення на 230 реактивних літаків у європейського виробника у грудні
Пасажирський літак Airbus A330 Turkish Airlines. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», національний авіаперевізник Туреччини шукає ще 150 вузькофюзеляжних і 75 широкофюзеляжних літаків, а також 10 вантажних літаків, заявив в понеділок Ахмет Болат, голова Turkish Airlines. Додані літаки стануть частиною цілі авіакомпанії збільшити свій флот до понад 800 літаків до 2033 року, сказав Болат.

У грудні Туреччина замовила 230 літаків Airbus з можливістю дозамовлення ще 125, оскільки планує розширити свій хаб у Стамбулі та боротися з регіональними конкурентами, такими як Emirates і Qatar Airways, пише Bloomberg.

«Ми не поспішаємо із замовленнями», — сказав Болат. «Ми подивимось, як Boeing буде вирішувати свої проблеми», — сказав він, відмовившись уточнювати потенційні терміни замовлення.

Turkish Airlines
Пасажирський літак Turkish Airlines. Фото – Bloomberg

Boeing перебуває під пильною увагою законодавців і регуляторів після майже катастрофічного вибуху панелі фюзеляжу 737 Max 9 під час польоту на початку січня. Здатність американського виробника літаків підвищити темпи виробництва значною мірою залежить від Федерального авіаційного управління, яке посилило нагляд за компанією після аварії.

Airbus постійно співпрацює з Turkish Airlines, сказав Воутер Ван Верш, виконавчий віце-президент європейського виробника літаків з міжнародного бізнесу. «Оскільки Turkish Airlines потребує більше літаків, ми, звичайно, будемо дуже раді надати їм найкращу пропозицію та, сподіваюся, виграємо», — сказав він в інтерв’ю.

Також раніше ми писали про те, що найбільший авіаперевізник Росії звільняє співробітників і скорочує кількість рейсів через проблеми з літаками

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати