Дональду Трампу загрожує тюремне ув’язнення за неповагу до суду і тиск на свідків

Дональда Трампа звинуватили в неповазі до суду та оштрафували на 9000 доларів після того, як нью-йоркський суддя, який веде його кримінальний процес щодо «плати за мовчання», постановив, що колишній президент неодноразово критикував ключових свідків у соціальних мережах, порушуючи наказ про заборону тиску
Суддя каже, що Трампу може загрожувати в'язниця за додаткові порушення під час судового процесу. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», суддя Хуан Мерчан на Манхеттені у вівторок оштрафував колишнього президента на 1000 доларів за кожне з дев’яти порушень наказу про заборону публічних висловлювань у цій справі та попередив, що майбутні порушення можуть призвести до тюремного ув’язнення. Прокурори вимагали покарання після того, як Дональд Трамп неодноразово писав у соціальних мережах про зірку фільмів для дорослих Стормі Деніелс і свого колишнього адвоката Майкла Коена, обох ключових свідків у справі проти нього, пише Bloomberg.

Відповідача цим попереджають, що суд не допустить подальших навмисних порушень своїх законних розпоряджень і що, якщо це буде необхідно та доцільно за даних обставин, він призначить покарання у вигляді позбавлення волі.

– сказав Мерчан у вівторок.

Використання Трампом соціальних медіа, інтерв’ю в новинах і виступів у рамках передвиборчої кампанії створило проблему для суддів, які розглядають його численні судові справи, оскільки вони зважують його публічні коментарі та його права на свободу слова – особливо, коли він прагне повернення в Білий дім. Це також ілюструє звичку Трампа атакувати критиків своїми гучними грубими заявами, щоб схилити громадську думку та отримати те, що він хоче.

Дональд Трамп
Колишній президент США Дональд Трамп під час відвідування ресторану Chick-fil-A в Атланті 10 квітня 2024 року. Фото – AP

Суддя відхилив аргумент Трампа про те, що його спірні пости були зроблені у відповідь на «атаки» проти нього.

Адвокати Трампа «не змогли звернути увагу суду на будь-які інші конкретні «атаки» захищених свідків, які безпосередньо передували публікаціям підсудного», — написав суддя. «Відповідач не надав жодних доказів на слуханні».

Суддя також розпорядився, щоб Трамп видалив сім публікацій зі свого облікового запису Truth Social і дві з веб-сайту своєї кампанії.

Перед початком судового розгляду Мерчан наклав наказ про заборону публічних коментарів після того, як дійшов висновку, що Трамп робив заяви, які були «загрозливими, підбурливими, принизливими» і спрямовані проти працівників суду та інших осіб. 1 квітня суддя розширив свій наказ, включивши до нього свою сім’ю після того, як колишній президент висловився про доньку судді в соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Нью-Йорку розпочинається кримінальний процес проти Дональда Трампа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати